05.01.2017,  11:07:36 | 0 comentarii | 460 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Ieri, 7 incendii în județ
de Ziarul Vaii Jiului

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul au intervenit ieri, 4 ianuarie, la 7 incendii și 1 transport de la domiciliu la ambulanţă în Deva.

 

La Târnava de Criș, 16 pompieri în luptă cu flăcările

Trei echipaje, alcătuite din 16 pompieri ai Stației Brad, au acţionat, în cursul acestei nopți, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă și anexele acesteia din localitatea Târnava de Criș. Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu capacitate de 2.000 și 9.000 litri și o ambulață tip B2. Când au ajuns la fața locului  focul era generalizat la anexe și risca să se extindă la întreaga locuință. În incendiu a ars acoperișul anexelor cu o suprafață de 120 mp, construit din lemn și aproximativ 10 mp din acoperișul locuinței. Izolarea și lichidarea incendiului au fost deosebit de dificile deoarece în anexe se afla o mare cantitate de material lemnos ușor inflamabil. Este vorba despre o tonă de lemn de foc, 7 mc de scândură, o scară interioară de lemn masiv, mai multe piese de mobilier și aparate electrice. Nicio persoană nu a suferit arsuri sau intoxicații cu produse rezultate în urma procesului de ardere. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un conductor electric defect sau cu izolația deteriorată.

Tot pompierii Stației Brad au acționat în municipiu, pe strada Valea Bradului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cocină. Arderea a distrus acoperișul cu o suprafață de 15 mp al anexei.

 

Hațeg, incendiu la o casă părăsită

Un echipaj al Gărzii Râu de Mori, sprijinit de pompierii volutari ai orașului Hațeg au intervenit în Hațeg, pe strada Râul Mare, la un incendiu izbucnit la o casă părăsită. Incendiul a fost  generat, se pare, de fumatul în locuri neprotejate corespunzător. Pompierii au reușit izolarea arderii la acoperișul construit din lemn cu o suprafață de 40 mp.

 

A luat foc și acoperișul Căminului Cultural Boiu

Un echipaj de pompieri al Gărzii de intervenție Geoagiu a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul Căminului Cultural Boiu. Arderea a afectat coșul de fum al construcției și elementele din lemn ale acoperișului pe o suprafață de aproximativ 5mp.

Două echipe de pompieri ale Detașamentului Hunedoara au acționat cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hornul unei case situate în localitatea Toplița, pe strada Principală. Situația a fost controlată la timp.

 

Au mai luat foc o oală pe aragaz și un autoturism

Garda de Intervenție Baru a intervenit, în localitatea Băiești, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars toate componentele de plastic de sub capotă precum și aproximativ 25% din bord. Arderea au fost generată de un scurtcircuit electric.

Detașamentul de Pompieri Deva a intervenit în municipiu, pe Aleea Narciselor, la un incendiu produs la o oală uitată pe aparatul de gătit din bucătăria unui apartament.

Pompierii Detașamentelor Deva, Hunedoara, Orăștie ai Secției Ilia și Gărzilor de Intervenție Geoagiu, Baru, Lupeni, Râu de Mori au vizitat zeci de gospodării ale populației din 9 localități hunedorene pentru a duce mesajul de prevenire. Pompierii îi încurajează pe hunedoreni, în special pe cei din mediul rural, să curețe coșurile de evacuare a fumului și să exploateze corect mijloacele de încălzire și instalațiile electrice, acestea fiind principalele cauze generatoare de incendii în gospodării.

      Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter