08.01.2017,  18:29:23 | 10 comentarii | 1931 vizualizari
PSD Hunedoara, / Demersuri pentru detensionarea situaţiei CEH
de Ziarul Vaii Jiului
Sâmbătă, într-un loc unde mai bântuie încă fantoma lui Nica – Iuda minerilor, la sediul Sindicatului „Muntele”, a avut loc o întâlnire între conducerea organizaţiei PSD Hunedoara şi două sindicate miniere. O altă întrunire a avut loc duminică.
 
Sâmbătă
Sindicatul Liber şi Independent E.M. Lupeni a fost reprezentat de către Vasile Vamoş, preşedintele său.
Din partea Sindicatului „Muntele” au fost prezenţi sâmbătă, 7 ianuarie, doi locotenenţi de-ai lui Nica şi un lider de sector de la Mina Lupeni.
PSD Hunedoara a trimis la discuţii prima garnitură judeţeană a partidului, formată de deputatul Laurenţiu Nistor (preşedintele PSD Hunedoara) şi senatorul Cristian Resmeriţă (preşedintele executiv PSD Hunedoara).
S-au discutat mai multe chestiuni care grevează buna funcţionare a CEH. Conducătorii PSD şi-au însuşit revendicările minerilor, promiţându-le că le vor transmite chiar sâmbătă factorilor de decizie din domeniul energiei.
Foarte interesante, dacă nu ar fi ridicole, propunerile pentru înlocuitorii lui Nica et. comp. etalate de Sindicatul „Muntele”: Chiuzan şi/ sau… Brânzan. Adică, tot Petre Bebe Nica. Cunoscătorii ştiu la ce ne referim…
„Revendicările minerilor sunt juste. Ca unul care, cu sprijinul colegilor din PSD, am reuşit în anii trecuţi să deblochez angajările în mineritul Văii Jiului, îmi pasă foarte mult de situaţia de la CEH. Nu are rost să minţim oamenii la fel cum au făcut PNL şi PMP şi guvernul de tehnocraţi. Situaţia este foarte dificilă la CEH. Însă, Guvernul Grindeanu trebuie să intervină. Prima dată, va trebui să opereze schimbările solicitate nu doar de mineri, ci de noua realitate din România, şi dacă vreţi de bunul-simţ. Nu este normal ca la 9 ianuarie 2017, la o lună după ce PSD a câştigat alegerile, CEH să aibă în fruntea sa şi a subunităţile sale membri şi oameni puşi de PNL şi PMP, partide care au pierdut alegerile. Cei din fruntea CEH - nişte conducători slabi, fără mapă profesională. De aceea îi şi contestă minerii”, ne-a declarat senatorul Cristian Resmeriţă, preşedintele executiv al organizaţiei PSD Hunedoara şi preşedinte al organizaţiei PSD Lupeni.
 
Duminică
Întâlnirile PSD Hunedoara cu sindicatele au continuat şi duminică, 8 ianuarie. Senatorul PSD Cristian Resmeriţă s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Sindicatului „Noroc Bun” şi ai Sindicatul MTI Lupeni.
La fel, ca la întâlnirea de sâmbătă, senatorul Resmeriţă a reafirmat faptul că PSD doreşte normalizarea situaţiei CEH, dus la un pas de prăpastie şi de numirile aberante în fruntea CEH ale Guvernului Cioloş.
„A fost o întâlnire între Sindicatul Noroc Bun şi dl. senator PSD Cristian Resmeriţă. Minerii sunt sătui de promisiuni şi de minciuni, însă dl. Cristian Resmeriţă pe vremea când era deputat a demonstrat că îi pasă de mineri. Aş aminti demersurile sale pentru modificarea Legii pensiilor, al cărui efect benefic îl simt toţi pensionarii care şi-au recalculat pensiile, ori care au ieşit la pensie după noua lege. Să nu uităm că tot dl. Resmeriţă, alături şi de Sindicatul Noroc Bun, s-a zbătut pentru sutele de angajări făcute la minele Văii Jiului. Dl. senator apreciază eforturile depuse de Sindicatul Noroc Bun în lupta cu mafia din CEH, faptul că ne luptăm în instanţă pentru locurile de muncă şi drepturile minerilor. Căci ieşirea din insolvenţă pe care Sindicatul Noroc Bun a reuşit-o aceasta înseamnă: locuri de muncă şi drepturile minerilor. Că o gaşcă de mafioţi ai huilei nu vor să înţeleagă că timpul lor a expirat şi că vor ei cu tot dinadinsul să pună lacătele pe minerit este o problemă pe care dl. senator ne-a promis că o va transmite organelor în drept”.
Sonia LIBERESCU


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (10 )

#1 Dan08.01.2017,  21:54:25
Sa se faca investiti la EM Livezeni , EM Vulcan si cei 4% cat a mai ramas de investit la Termocentrala Paroseni . Sa se schimbe tevile de TERMOFICARE de la Termocentrala Paroseni pana usa apartamentelor pentru a deveni rentabila TERMOFICAREA in valea jiului si pentru a salva pe termen lung cele doua MINE si Termocentrala Paroseni(valea jiului).
#2 fan09.01.2017,  06:34:37
Borza cel ce a scos din insolventa Hidroelectrica e soluția cea mai corectă pentru CEH.
#3 Aurel09.01.2017,  08:03:40
Branzan si Chiuzan doua slugi a tandemului Nica si Jujan. Sigur sunt altii care pot face treaba si care nu sunt pensionabili sau slugi si care nu au carnete de partid. Domnule Nistor si Domnule Resmerita va rugam nu mai puneti in functii tot oamenii lui Jujan si Nica. Trimiteti acasa oamenii acestia (Jujan, Chiuzan, Nica, Popeasca, Stoicescu,Branzan) si toata gasca lor.
#4 asew09.01.2017,  08:16:49
daca va numi PSD directori tot pe criterii politice si fara un minim de cunostinte manageriale atunci degeaba mai vrea schimbarea.La legea pensiilor cum spune in articol ma abtin sa comentez(meritul este al celor de la uraniu si altii ,dar nu Razmerita )
#5 pensionaru09.01.2017,  08:48:50
Ușor sa spui "sa se facă "Dane! Pai, investiții cei de la CEH n-au mai făcut de mulți ani. Ei agonizează cu niște biete achiziții care înseamnă ceva piese de schimb si ceva reparații. De unde bani de investiții? De ce crezi ca au murit uzinele de profil UMIROM SI UPSRUEEM, fabrica de stâlpi de la Vulcan? Poate daca super managerii actuali si armatele lor de consilieri , de juriști , etc... renunță la salariile lor nesimțite... Înainte vreme, la cca 60.000 de angajați, la nivelul companiei de cărbune si la toate problemele pe care le ridicau toate minele viabile, conducerea era asigurata de un director general, un director tehnic si un inginer șef electromecanic ( nici măcar nu era direcție).... Acum, la cca 6000 de oameni si la câteva biete mine, organigrama ăstora de la CEH este ridicol de stufoasa , au o liota de direcții, de consilieri , din păcate niciunul numit pe criterii de profesionalism ci numai politic....Deci, pana nu se renunță la regula "pleacă ai voştri, vin ai noştri, ca noi am câștigat alegerile"- nu se va schimba nimic. Ce o sa fie acum? Probabil PNL -istul Melczer si PMP -istul Nica vor fi înlăturați in favoarea unora de la PSD sau ALDE... Se preocupa cineva sa afle daca cei noi au sau nu habar de minerit si de problemele reale din Vale? Eu nu cred!....
#6 dadada09.01.2017,  16:55:30
sa plece hoti de la conducere nica /baleia//vancea/moldovan. ce mai proasta conducere in ultimi 20 de ani.
#7 Alin11.01.2017,  18:02:18
Sper că actualii directori de la CEH nu vor fi primiti in randurile PSD-ului, ca apoi sa isi mentina posturile!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter