09.01.2017,  14:09:29 | 0 comentarii | 1612 vizualizari
La aşa ger, aşa consum: 72-74 milioane m3 gaz metan/ zi
de Alina PIPAN
Comandamentul Energetic de Iarnă al Ministerului Energiei a avut o nouă şedinţă astăzi, a patra, la finalul căreia ministrul Toma Petcu a relatat despre suplimentările consumului energiei pe gaze şi energiei electrice, astfel încât să fie depăşit vârful de consum din perioada codului portocaliu de vreme geroasă care a cuprins toată ţara. 
 
Consumul zilnic de gaz a ajuns la un nivel record de 72-74 milioane de metri cubi pe zi. Cumulând extracţia zilnică, rezervele şi importul de gaz, ministrul este de părere că se va trece acest hop. În acelaşi timp, câteva companii de producţie au trecut pe consumul de păcură.
Vorbind despre producţia de energie electrică, ministrul a dispus creşterea numărului de muncitori în echipele de producţie de la Complexul Energetic Oltenia, unde s-au luat şi măsuri speciale pentru a nu permite îngheţarea cărbunelui, dar s-a suplimentat şi transportul acestuia la termocentrale.
La Complexul Energetic Hunedoara nu s-a menţionat nimic despre handicapul producţiei ca urmare a protestelor minerilor de săptămâna trecută, însă ministrul nu a omis să spună că s-a suplimentat la Mintia prin pornirea unui nou grup de producţie de 150 de MW. Consumul pe ţară de energie electrică a ajuns la 9500 de MW. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter