09.01.2017,  19:01:58 | 0 comentarii | 406 vizualizari
Cetăţenii Uricaniului invitaţi să completeze / Declaraţia de impunere pentru taxa de gunoi menajer
de Corneliu BRAN
După cum ne-a spus în prima zi a acestei săptămâni, primarul Uricaniului, Dănuţ Buhăescu, consideră ca cea mai importantă problemă de rezolvat, la început de an, este cea legată de „declaraţia de impunere” pe care cetăţenii oraşului trebuie s-o facă la primărie, legată de gunoiul menajer.
 
„Toţi cetăţenii de pe raza localităţii vor trebui să completeze şi să semneze această declaraţie, pe propria răspundere, iar aceste documente le găsesc la primărie într-un birou de la parter, situat lângă serviciul de taxe şi impozite. Trebuie să spună exact câte persoane locuiesc în apartament şi să semneze pe propria răspundere. Indiferent dacă sunt în oraş sau sunt plecaţi în străinătate, ori în alte localităţi, inclusiv studenţii plecaţi în centre universitare din ţară, toată lumea trebuie să completeze şi să semneze aceste declaraţii de impunere. Studenţii vor trece perioadele cât sunt în Uricani, apoi, dacă pleacă vor completa o altă declaraţie, care va conţine perioada cât sunt plecaţi şi când se întorc. Ei vor avea obligaţia să vină cu adeverinţă de la facultate. Ţin să atrag atenţia că acest lucru este obligatoriu, iar cine nu se conformează va primi amendă, aceasta fiind destul de mare. Ea va fi dată de primărie, însă eu sper să nu ajungem aici, merg pe buna credinţă a locuitorilor noştri”.
Dacă tot ne-a spus că aceasta este o chestiune foarte importantă, pe care ne roagă să o trecem în ziar ca lumea să afle şi pe această cale de aceste declaraţii de impunere, l-am întrebat şi noi pe primar cât mai e taxa şi dacă anul acesta ea se va scumpi, ţinând cont că taxa de mediu va dispărea, dar, mai ales de faptul că problema transportului menajer, traseul fiind mult mai lung decât până la Vulcan cum era odată, va aduce un preţ mai mare al gunoiului.
„Taxa a fost de 7,50 lei de persoană, iar din 2017 ea va fi de 8,50 lei de persoană. Deci, cu un leu mai mult. Motivul pentru care GOSCOMLOC-ul a dat faliment este şi acesta, taxa era prea mică. Acum am crescut-o cu un leu, cred că în continuare taxa e prea mică, dar o vom ţine bătută în cuie pe tot parcursul anului acesta deoarece ştim şi noi că cetăţenii noştri au destule greutăţi. Vom încerca să ne descurcăm cu această sumă, deşi, spun încă o dată, taxa aceasta nu e suficientă la costurile ce vor fi. Este prima dată când implementăm un astfel de modul şi când cerem aceste declaraţii de impunere, după modelul Sibiului, unde taxa e acum de 9,5 lei şi am auzit că vor s-o mărească la 14 lei. Treaba lor, noi menţinem în 2017 acest preţ de 8,5 lei de persoană”, ne-a răspuns primarul.
Legat tot de acest subiect, primarul Uricaniului ne-a mai spus că „cei care n-au plătit gunoiul menajer în lunile noiembrie şi decembrie a anului trecut, au scăpat de plată şi nu rămân cu datorii, că n-am avut bază legală şi s-a rezolvat prin consiliul judeţean, care a acoperit această sumă restantă”. Asta e, norocul lor... Am uitat să-l întrebăm pe primar ce se întâmplă cu cei care din datorie civică au plătit banii... Probabil că ne-ar fi spus: asta e, au plătit, au plătit, înseamnă că sunt cetăţeni responsabili... ceilalalţi, norocul lor, ce să spun... 
Ceea ce nu prea pare corect pentru oamenii de bun simţ cu conştiinţă civică, dar în fine...

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter