09.01.2017,  19:09:13 | 5 comentarii | 1161 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Întrebare retorică, fiindcă vinovatul se cunoaşte: Cine se face vinovat pentru suspendarea cursurilor de la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Vulcan?
de Gheorghe OLTEANU
Dacă în diferite judeţe ale ţării şcolile au stat închise din cauza ninsorilor şi a gerului năprasnic, Şcoala Gimnazială nr.5 din Vulcan a rămas, luni, ferecată, fiindcă înăuntru era ca afară. Frig, de nu se poate.
 
În articolul apărut
în ediţia de luni a ziarului îmi exprimam îndoiala în privinţa faptului că vor fi gata lucrările de sudură la conducta de termoficare care duce la şcoală. Şi am avut dreptate. Treaba merge greu, fiindcă, şi pe tur, şi pe retur, conductele sunt ciuruite. Plină de găuri mai mari sau mai mici. Până ieri, de când au început operaţiunile, nici zece metri nu s-a avansat cu sudura. Când m-am dus acolo, ieri, după şedinţa extraordinară de consiliu local, sudorii trebăluiau la capătul dinspre şcoală al podului de peste pârâul. Deşi numărul de muncitori era vizibil mai mare, oamenii nu prea îşi fac iluzii că vor isprăvi curând ce mai au de făcut.
 
Şi primarul a trecut
să vadă care-i treaba. Primarul a fost în zonă înainte de ora unsprezece, ora începerii extraordinarei, dar nu a suflat o vorbă despre asta în faţa consilierilor locali. Şi astăzi este programată suspendarea cursurilor la şcoala 5, dar nu ar fi de mirare ca acest lucru să se întâmple şi în zilele următoare în caz că agentul termic din sistemul centralizat de termoficare nu va ajunge în caloriferele din clase. Doar la o singură şcoală din Vulcan copiii şi cadrele didactice pot spune că nu mai pot de cald. La propriu. Aceasta este Şcoala Gimnazială nr.4. La „numărul 1”, exista, ieri, o problemă cu pompele din punctul termic al panourilor solare, iar la Şcoala Gimnazială nr.6 caloriferele erau doar călduţe. Mai ales cele de la parter.


Comentarii articol (5 )

#1 vulcanean09.01.2017,  22:18:02
La liceu era mai rau ca la scoala 6: la prima ora caloriferele erau aproape reci! Domnu Ghita, vino la ora 8 in vizita la liceu, nu la 12 cand e mai cald cu ajutorul soarelui! Vino sa vezi celebrele pompe ale lui ile cu zapada de 30 cm pe ele! Cand functionau nu era deloc zapada pe ele deoarece scoteau aburi si topeau zapada. Si in jurul lor se facea o gheata de doua palme de groasa care nu se topea pana in aprilie-mai. Acu? Nimic! Nu stie nimeni sa opereze centrala desteapa a lui ile! S-o lamureasca el! Sunt de vina parintii ca nu fac scandal la usa lui ile si nu-si tin copii acasa! Se vor trezi cand se vor imbolnavi copii!
#2 george09.01.2017,  23:52:23
A fost un baiat foarte bun care se ocupa de acele centrale,si mergeau bricidar din motive necunoscute,a fost dat afara si a pus Ile un apropiat dealui pensionar,fara experienta si lea pus pe butuci.Domnule Olteanu investigati,si veti vedea ca am dreptate.
#3 Valy10.01.2017,  06:04:05
Domnul Ile isi rupe singur scaunul cu ajutorul "apropiatilor"
#4 Andrei10.01.2017,  11:15:16
pai numai angajari pe pile a facut si ile si merisanu dar numai pe banii statului ca sa creeze un loc de munca nu au fost in stare ca ei sunt ca naparcile ce stau pe si traiesc pe spatele altora ca doar noi suntem fraieri si ii tinem pe ei.
#5 Elena10.01.2017,  13:05:51
Paaaiiii , CE ATITA CARTE ? DACA invata , copii , [ elevii ] , nu ii vor mai vota ,pe analfabetii ca traseistu'ile si slugile lui , in primarie si in C.L. Siii ...ei , oricum nu au drept de vot , asa caaaaa .... Parintii si bunicii ,nu zic ,nimic , pt. ca , ei l-au votat , pt. multele petreceri- serbari , zilele .... revelioanele ....pelerinajele pe la manastiri , bunicii pt. tuica , data la clubul pensionarilor ....Deci ...ce atita scoala , pe ile si toata sleahta lui ,cine naiba sa o mai voteze , raman fara functii ei si copii lor ???? AAAAA ! Cind vor fi majori , elevii vor primi , ceasuri , IN sediul liceului ,tot pt. a-l vota pe ile sau stapinul lui viitor asta schimba repede culoarea si stapinii ...DACA VOR MAI FI elevi .... Daca nu .....si mai bine , primesc , fasole cu cirnati si alimente si ce se mai da de pomana ,in campanii .... Comandantul mihu ,mai traieste ????


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter