10.01.2017,  18:14:02 | 0 comentarii | 383 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Un lucru e clar: Şi petroşenenii trebuie să deszăpezească în faţa caselor lor
de Corneliu BRAN
După câteva ierni blânde în care cei de la deszăpeziri s-au cam jucat cu iarna, îngheţul şi zăpada că n-au prea fost, a urmat această iarna autentică, geroasă şi plină mereu de imprevizibil, ce dă şi acum destul de mari bătăi de cap celor care se ocupă de deszăpezirea localităţilor noastre. 
 
La Petroşani
e mai mult decât evident că pe trotuare s-a pierdut demult lupta cu zăpada. La acest capitol contribuie din greu şi populaţia, atât unii proprietari de firme, cât şi foarte mulţi proprietari de apartamente şi case neînţelegând că nu trebuie să vină nimeni în faţa casei, blocului sau firmei să le cureţe gheaţa şi zăpada, ci ei ar trebui s-o facă. Că doar n-o să vină primarul…
 
Drumurile
Deszăpezirea drumurilor Petroşaniului, căci despre această localitate vom scrie astăzi, revine firmei care a câştigat licitaţia, SC Eolian Energy SRL Haţeg, firmă care îşi face datoria cu vârf şi îndesat. De sărbători şi la valurile de ninsoare ce au fost, cetăţenii din Petroşani au fost mulţumiţi în mare parte de curăţirea arterelor principale, care s-a făcut conform programului stabilit prin „Planul operativ de acţiune pe timpul iernii, conform hotărârii de consiliu adoptate în luna octombrie 2016 la şedinţa de consiliu local. 
 
Str. Şt. O. Iosif
Ceva probleme sunt pe str. Şt. O. Iosif, mai cu seamă pe bucata de stradă ce coboară înspre cimitir şi corpul nou al Şcolii Gimnaziale “I.G. Duca”, dar şi pe bucata de stradă ce urcă de la intersecţia drumurilor din spatele primăriei. Am vorbit cu tractoristul Olariu, care a promis că va arunca din nou cu antiderapant pe această stradă.
 
Doamna Rogobete
Am sunat-o şi pe d-na Melinda Rogobete din cadrul firmei Eolian Energy SRL Haţeg. I-am explicat ce şi cum. Cu foarte multă amabilitate, d-na Rogobete ne-a explicat că, într-adevăr, „sarea a îngheţat pe străzi noaptea trecută, nu şi-a mai făcut efectul, atât a fost de frig”, dar, acolo, pe Şt. O. Iosif, cu atât mai mult cu cât de „vreo două zile nu s-au mai aruncat antiderapante, iar de curăţat şoseaua la negru nu se poate din cauza maşinilor numeroase parcate. Dar cu siguranţă imediat o să trimit acolo un tractoraş să dea cu sare şi nisip, astfel încât maşinile să poată să urce şi să coboare în siguranţă acel drum”. Care, pe bună dreptate, s-a plâns că cei de la deszăpezire „sunt foarte puţin ajutaţi de oamenii de la blocuri şi case, care nu îşi curăţă zăpada sau gheaţa deloc în faţa uşilor de intrare, din simţ civic şi pentru că aşa e normal, într-o comunitate şi cetăţenii ar trebui să participe...”. Ruşine petroşenenilor puturoşi!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter