11.01.2017,  12:09:01 | 2 comentarii | 4696 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Unii parlamentari din Hunedoara s-au apucat de treabă. Iată primele propuneri legislative
de Alina PIPAN
Hunedorenii au trimis în Parlament 9 aleşi - 6 deputaţi şi 3 senatori. Dintre ei doi au început deja să se implice în promovarea propunerilor legislative. Lucian Heiuş şi Natalia Intotero (alături de colegul de partid Laurenţiu Nistor) s-au alăturat ca iniţiatori pentru două propuneri legislative. 
 
Prima dintre ele se referă la impozitarea pensiilor. La începutul lunii ianuarie 2017, prin adoptarea Pl-x nr. 335/2016, plafonul de venit neimpozabil a fost majorat la 2.000 lei/ lunar, deşi efortul bugetar pentru eliminarea impozitării tuturor veniturilor din pensii ar fi fost nesemnificativ. Având în vedere discriminările fiscale pe care le-a creat adoptarea Pl-x nr. 335/2016 şi luând în considerare impactul bugetar nesemnificativ al neimpozitării tuturor veniturilor din pensii (mai puţin de 200 mii de beneficiari, potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii pentru luna noiembrie 2016), iniţiatorii prezentului act normativ propun eliminarea veniturilor din pensii din categoria veniturilor supuse impozitării şi includerea acestor venituri în categoria veniturilor neimpozabile.
Al doilea proiect de lege se referă la încadrarea copiilor cu diabet în gradul de handicap grav în baza recomandării medicale până la 18 ani, încadrare ce conferă dreptul la însoţitor – astfel încât aceştia să aibă ajutor nu doar până la 7 ani, cum se întâmplă acum, ci până la majorat. Actele normative existente prezintă neclarităţi în ceea ce priveşte drepturile de care beneficiază în prezent copiii cu diabet şi mamele acestora. În acest moment, mamele acestor copii încadraţi în gradul de handicap grav primesc indemnizaţie de însoţitor până când copilul dependent de insulină împlineşte vârsta de 7 ani. La o zi după această vârstă, mamele acestor copii nu mai pot fi însoţitori, iar copiii respectivi, deşi suferă de aceeaşi afecţiune gravă, sunt înscrişi în handicap accentuat.
Specialiştii atrag atenţia că respectivii copii au nevoie şi după vârsta de 7 ani de patru doze de insulină zilnic, de fiecare masă cântărită şi supraveghere atentă, chiar dacă ei frecventează cursurile şcolare. Mai mult, ei au nevoie de o îngrijire specială, pentru a nu fi tentaţi de anumite avantaje ale copiilor sănătoşi, cel puţin până când vor avea discernământ. Iniţiativa parlamentară este sustenabilă inclusiv din punct de vedere financiar, deoarece, conform ultimelor date centralizate, diferenţa între copiii bolnavi de diabet cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani şi cei cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani este de doar aproximativ 2.000 de copii la nivel naţional. În consecinţă, efortul financiar al statului este perfect sustenabil.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (2 )

#1 Dan11.01.2017,  16:04:33
Corect ar fi sa nu se impoziteze nici o pensie , pensionari au platit impozit cat au fost salariati .
#2 iubesc vulcanul12.01.2017,  22:42:20
pentru a fi Valea Jiului atractiva in domeniul turismului si a investitorilor ar fi foarte bine sa faceti demersuri pentru a se termina drumul Campu lui Neag - Cerna Sat spre Herculane, vine primavara si iar se inchide Defileul Jiului pentru lucrari.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter