11.01.2017,  14:25:22 | 0 comentarii | 982 vizualizari
La începutul acestui an / CEH Hunedoara întârziere cu procedura unor expertize tehnice
de Alina PIPAN
Conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) trebuie să asigure expertiza tehnică a maşinilor şi instalaţiilor de extracţie şi transport, care sunt în funcţiune la minele din Valea Jiului. Fără acest tip de expertiză instalaţiile nu pot funcţiona legal.
 
O singură maşină de extracţie are data scadentă a expertizei şi controlului nedistructiv în februarie, vorbim de o maşină ce funcţionează la un puţ de la mina Lonea, alte trei maşini de extracţie de la mina Lupeni au expertizele cu data scadentă luna martie, restul au date scadente diferite, până la finele anului. Problema este că serviciile de expertiză au fost scoase la licitaţie abia astăzi. Termenul limită de depunere a ofertelor este 25 ianuarie, iar finalizarea expertizelor şi emiterea certificatelor de funcţionare are termen de 11 luni de la data semnării contractului. Aşadar, raportându-ne la aceste date este posibil ca unele utilaje să şomeze până la finalizarea expertizelor.
Maşinile de extracţie a căror durată normală de funcţionare este depăşită,  trebuie expertizate de unităţi speciale, aşa prevede legea. Pentru menţinerea în funcţie a instalaţiilor de extracţie ce deservesc sucursalele miniere din cadrul Departamentului Producţie Minieră, în scopul transportului de personal, materiale şi substanţă minerală utilă este nevoie de a efectua o expertiză tehnică, verificări, reglaje şi lucrări de reparaţii programate sau la cererea beneficiarului. Expertizele se vor face la elementele instalaţiei de extracţie a căror defecte pot produce accidente tehnice sau umane. Programarea maşinilor de extracţie cu durata de funcţionare depăşită se va face în funcţie de starea lor fizică, de gradul de solicitare precum şi de rezultatele controlului la doi ani. 
Utilajele a căror expertiză expiră anul acesta sunt situate în următoarele locaţii:  EM Lonea - ship puţ Lonea II, puţ schip nou, puţ orb nr 11, puţ orb nr 12, puţ aeraj Valea Arsului, puţ materiale Jieţ, puţ auxiliar lot II, EM Livezeni - puţ auxiliar incintă, puţ auxiliar Maleia, EM Vulcan - puţ cu schip, puţ Chorin, puţ 8 Procop, puţ 10 Valea Arsului,  EM Lupeni - puţ cu schip, puţ Ştefan, puţ 12, puţ sud , puţ 15. Vorbim despre maşini de extracţie folosite în producţie.  Serviciile de expertiză sunt estimate la valoarea de 261.604 lei, fără TVA.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter