12.01.2017,  19:03:07 | 0 comentarii | 1037 vizualizari
Revista „Semne-Emia” la aniversare
de Ziarul Vaii Jiului
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, împreună cu Asociaţia Culturală „Emia”, a organizat în ziua de 11 ianuarie 2017, în ambianţa oferită de Sala de Lectură a Bibliotecii, un eveniment cultural special.
 
Poeta Paulina Popa, fondatoarea Casei de Editare Emia şi a revistei literare „Semne-Emia”, a avut alături scriitori, oameni de cultură şi prieteni, care au ţinut să fie prezenţi la împlinirea celor 20 de ani de la înfiinţarea Editurii Emia. Întâlnirea, desfăşurată sub genericul „20 de ani de literatură”, a avut printre invitaţi poeţi consacraţi care au oferit, cu acest prilej, un recital de poezie din propria lor creaţie şi versuri de Mihai Eminescu, în apropierea zilei de naştere a marelui nostru poet, Ziua Culturii Naţionale din România. 
Această plăcută întâlnire de suflet a continuat, astfel, o frumoasă tradiţie încetăţenită odată cu organizarea Festivalului Internaţional de Poezie „EMIA”, la iniţiativa poetei Paulina Popa. Revista „Semne-Emia”, o prestigioasă revistă literară fondată de poetă în anul 1998, şi Asociaţia Culturală „Emia”, înfiinţată în anul 2000, au adunat din nou laolaltă condeie talentate din judeţul Hunedoara şi din ţară. 
În atmosfera primitoare a Sălii de Lectură a Bibliotecii Judeţene, poezia a fost cu adevărat la ea acasă, iar poeţii prezenţi la acest eveniment s-au întâlnit nemijlocit cu un public avizat, cunoscător şi iubitor de poezie de bună calitate. 
Recitalul de poezie, organizat chiar în preajma zilei de 15 ianuarie, a pus în lumină nevoia de frumos şi de echilibru a celor care iubesc literatura, care găsesc în poezie răspunsuri la numeroasele întrebări cu care se întâlnesc în viaţă. 
În plus, acest recital deosebit a fost şi un moment de cinstire a nemuritoarei creaţii poetice a marelui nostru Mihai Eminescu, cel care, prin tot ceea ce ne-a lăsat moştenire, a devenit mai actual ca oricând.  
Este de salutat iniţiativa distinsei poete şi editoare Paulina Popa, prietenă a Bibliotecii Judeţene, care ne-a readus acum în minte anii în care strângea laolaltă poeţi în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie „Emia”. A fost o manifestare artistică de înaltă ţinută, o manifestare la care şi revista „Semne” a avut o contribuţie remarcabilă. Nu este niciodată prea târziu să reînviem această tradiţie a întâlnirii cu poezia, a întâlnirii cu poeţi de mare talent care să ne împărtăşească creaţia lor, gândurile lor. 
Desfăşurându-se în preajma zilei de 15 ianuarie, ziua de naştere a marelui nostru Eminescu, Ziua Culturii Naţionale din România, întâlnirea cu poezia a dobândit valenţe superioare. A fost o întâlnire specială, pusă sub semnul versului eminescian, al acelei desăvârşiri poetice reprezentate de fiecare poezie ieşită de sub pana poetului nostru naţional. De aceea, meritul Paulinei Popa este cu atât mai lăudabil, preocuparea de a ţine vie flacăra poeziei fiind o caracteristică a întregii activităţi a distinsei noastre poete. Atât Editura Emia, cât şi revista „Semne” ţin foarte sus ştacheta calităţii, promovează valoarea literară autentică, lucru ce se observă din rezonanţa numelor care colaborează cu editura şi cu revista. 
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a fost, este şi va fi deschisă şi receptivă în permanenţă faţă de orice manifestare culturală de ţinută, se va preocupa de promovarea autorilor de înaltă valoare şi va populariza de fiecare dată aceste activităţi în rândurile publicului nostru. Avem mulţi prieteni şi trebuie să venim în întâmpinarea dorinţei lor de a fi mereu în contact cu frumosul, cu noutatea în materie de literatură, de poezie, de informare în orice domeniu.  
De aceea, am salutat această întâlnire poetică şi am fost onoraţi să fim gazdele acestei manifestări deosebite. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter