26.01.2017,  14:47:10 | 0 comentarii | 1020 vizualizari
Vacile din Lupeni, la știrile Pro TV
de Alina PIPAN

La începutul ședinței de consiliu local din Lupeni, care a avut loc astăzi, 26 ianuarie, imediat după raportul Apa Serv Valea Jiului, viceprimarul Iacob Mesaroș a dat cuvântul unei familii care a venit să se plângă consilierilor despre o problemă ce pare ridicolă, dar a devenit extrem de gravă: vacile lăsate nesupravegheate.

Tot orașul știe că o turmă de vaci este lăsată regulat liberă pe străzile Lupeniului de către proprietarul Ioan Gruia, care nu vrea și pace să le țină în curte. Vacile se adăpostesc mai mereu la blocul familiei de lupeneni, care locuiește la parter. Pe lângă mizerie și miros au parte mereu și de răgete prelungi. ”Animalele sunt neîngrijite, rupte de foame, rănite. Una dintre ele are piciorul captiv într-o cutie de conservă. Astăzi le-am hrănit noi cu ceva pâine. Vin mereu la bloc, caută de mâncare, mănâncă din gunoi. Astăzi am chemat Pro TV-ul pentru că nu mai știm ce să facem. Am înțeles că acest domn Gruia are amenzi, nu le plătește, dar trebuie să se facă altceva, să i se ia animalele”, spune familia de lupeneni.

Atât consilierii cât și viceprimarul au dat dreptate familiei de lupeneni. Situația a ajuns la limită. Administrația locală chiar a făcut tot ce a putut pentru a reglementa situația. Bărbatul a fost sancționat în mod repetat cu amendă. A adunat 2435 lei din amenzi și i s-a pus poprire pe salariul de miner. I se oprește lunar câte 400 de lei. Dar cu toate că plătește acești bani, cu toate că unii consilieri au vorbit cu dumnealui, l-a vizitat și poliția, nu vrea și pace să țină vacile în curte. 

Primăria a sesizat Protecția Animalelor solicitând ridicarea lor. Administrația locală nu poate ridica animalele pentru că nu are unde să le adăpostească. Consilierul Cristian Roșu a cerut ca în bugetul pe anul viitor să fie cuprinsă suma necesară ridicării unui adăpost pentru a putea interveni în aceste cazuri. 

”Bărbatul primește pentru animale, de la APIA, cam 9700 de lei. Îi convine să le țină, chiar dacă nu are grijă de ele. Am sesizat protecția animalelor, am vorbit și cu fincționarele să nu-i mai elibereze adeverințele pentru APIA, dar acest lucru nu este legal. Oricum, vom face toate demersurile să încheiem cu problema asta”, spune viceprimarul Iacob Mesaroș, care cel mai probabil va sesiza inclusiv inspectorii APIA, pentru retragerea subvenției. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter