26.01.2017,  18:07:51 | 0 comentarii | 2103 vizualizari
Termen prelungit / Pentru depunerea proiectelor de către microîntreprinderi
de Mihaela PETROŞAN
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) anunţă extinderea termenului pentru depunerea cererilor de finanţare de către microîntreprinderi, în cadrul apelului de proiecte 2.1A – Microîntreprinderi, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. 
 
27 aprilie 2017 – termen final
Astfel, cererile de finanţare pot fi depuse până la data de 27 aprilie 2017 – la ora 12.00, faţă de data de 27 ianuarie 2017 - data stabilită iniţial. 
Pentru acest apel de proiecte este disponibilă, la nivelul Regiunii Vest, suma de 27,56 milioane euro. Apelul de proiecte este de tip competitiv (proiectele care obţin cel mai bun punctaj vor primi finanţare), iar cererile de finanţare se depun exclusiv prin aplicaţia electronică MySMIS disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis. „Proiectele care pot primi finanţare în cadrul acestei priorităţi de Investiţii, 2.1.A, vizează activităţi de construire, modernizare, extindere a spaţiilor de producţie sau prestare servicii, precum şi dotarea acestora cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Aceste proiecte trebuie să fie implementate în mediul urban pentru a fi eligibile”, a informat ADR Vest. Valoarea eligibilă a unui astfel de proiect trebuie să fie de minimum 25.000 euro. Cuantumul finanţării nerambursabile solicitate nu poate depăşi 200.000 euro pentru un proiect – sumă stabilită prin schema de minimis. Contribuţia solicitantului la finanţarea investiţiei trebuie să fie de minimum 10 la sută din valoarea eligibilă a investiţiei.
 
128 de proiecte depuse
Până în data de 25 ianuarie 2017, 128 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 19,68 milioane euro au fost depuse spre finanţare la nivelul Regiunii Vest. În prezent procesul de evaluare a proiectelor se află în derulare. Valoarea proiectelor acceptate până în acest moment, precum şi a celor aflate încă în evaluare reprezintă 49,13 la sută din alocarea financiară regională. Ca urmare a modificării acestui termen limită pentru depunerea cererilor de finanţare, a fost actualizat şi ghidul specific corespunzător. Ghidul specific (varianta actualizată), publicat în 20 ianuarie 2017 de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, poate fi consultat pe pagina web a ADR Vest la http://adrvest.ro/microintreprinderi/. De asemenea, documentul poate fi descărcat şi de pe pagina web a programului: www.inforegio.ro.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter