26.01.2017,  18:25:29 | 0 comentarii | 1429 vizualizari
Un „succes” al lui Petre Bebe Nica şi al PSD Hunedoara, partid care-l susţine pe Nica director general adjunct la CEH: Primăria Deva caută alternative la Termocentrala Mintia
de Mihaela PETROŞAN
În şedinţa de miercuri, 25 ianuarie 2017, consilierii locali din Deva au aprobat înfiinţarea unei societăţi de interes local care are ca obiect de activitate furnizarea de agent termic în municipiu, ca alternativă la serviciile oferite acum de Termocentrala Mintia. 
 
Astfel, societatea se numeşte Termo Cetate SRL, iar asociaţi sunt Municipiul Deva reprezentat prin Consiliul Local al municipiului Deva şi SC Aqualand Deva SRL.
Capitalul social subscris este stabilit la suma de 500.000 lei, fiind constituit prin aportul în numerar al asociaţilor Municipiul Deva - 499.500 lei şi SC Aqualand SRL - 500 de lei.
Administratorul societăţii Termo Cetate este Claudiu Petre Simionescu. 
Obiectul principal de activitate al societăţii va fi furnizarea de abur şi aer condiţionat, care să asigure agentul termic şi apa caldă locuitorilor municipiului Deva.
„Sper ca municipiul Deva să nu sufere din punct de vedere al distribuţiei agentului termic în cazul în care Termocentrala Mintia se va închide”, a declarat Răzvan Mareş, viceprimarul municipiului Deva.
În referatul la proiectul de hotărâre se arată câteva dintre motivele care au determinat înfiinţarea noii societăţi: „În ultimii trei ani, nu au fost efectuate verificări metrologice la aparatele de măsură şi control, fapt ce a dus la rezolvarea nefavorabilă a unor litigii în facturarea şi încasarea consumurilor de energie termică. Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA-Sucursala Electrocentrale Deva SA nu a iniţiat lucrări de investiţii sau reabilitare a instalaţiilor proprii pentru satisfacerea condiţiilor privind protecţia mediului, pentru dezvoltarea sistemului de termoficare sau reabilitarea-modernizarea sistemului existent în vederea atragerii de noi consumatori sau păstrarea consumatorilor existenţi. Mai mult, nu există garanţii că Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA-Sucursala Electrocentrale Deva SA poate să asigure funcţionarea şi dezvoltarea sistemului de termoficare în municipiul Deva pentru următorii 10 ani, pentru a se putea prelungi contractul de concesionare care expiră în anul 2017”.
Pe de altă parte, potrivit viceprimarului municipiului Deva, Răzvan Mareş, în paralel, primăria va continua proiectul de construire a unei centrale de producere a energiei în sistem de cogenerare. Centrala va fi realizată şi finanţată de un concern german.
 
 
N.R. Trebuie felicitat Petre Bebe Nica, directorul general adjunct al CEH, care nu a reuşit să scoată atâta cărbune cât le-ar fi trebuit devenilor pentru a se încălzi şi spăla cu apă caldă, contribuind astfel decisiv la îndrăzneţul proiect al municipalităţii devene. Fireşte, merită felicitat şi PSD Hunedoara, pentru că nu a reuşit să-l schimbe nici măcar pe Petre Bebe Nica, după ce a fost huiduit copios zile în şir chiar de către ortacii săi. Oare PSD Hunedoara este format doar din curve, profitori, scursuri ale societăţii, mincinoşi, fricoşi şi hoţi? Căci altfel nu se poate explica cum, instalat de 3 săptămâni, Guvernul Grindeanu nu l-a aruncat la lada de gunoi a istoriei pe numitul Petre Bebe Nica, unul dintre adjuncţii CEH. Asta, ca să nu privim mai sus… 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter