28.01.2017,  11:41:57 | 0 comentarii | 1164 vizualizari
Până ce Primăria Lupeni va dota un nou ghişeu pentru taxe la Nivelt / Se prelungesc termenele de depunere a declaraţiei şi plată fiscală
de Alina PIPAN
Primăria Lupeni se confruntă de la începutul anului cu o situaţie greu de manageriat, cozile interminabile de la taxe şi impozite. Administraţia locală vine cu câteva propuneri de avarie, şi promite rezolvarea situaţiei, dar în timp. 
 
Majoritatea consilierilor locali au atras atenţia asupra acestui subiect în şedinţa de consiliu local care a avut loc joi. Soluţia propusă de consilierii penelişti a fost crearea unui nou birou pentru taxe şi impozite, în centrul oraşului, pentru ca lupenenii să nu fie obligaţi să ia maxi-taxi pentru a veni la primărie să îşi plătească dările. 
Consilierul Adrian Baciu spunea că dimineaţa, la ora 8:00, sunt deja la coadă aşezaţi câte 30 de lupeneni pentru a-şi depune declaraţiile fiscale şi a plăti gunoiul. 
Viceprimarul Iacob Mesaroş a menţionat că pe proiectul de buget a fost cuprinsă achiziţia de calculatoare pentru noul birou ce va fi înfiinţat la Nivelt. Până atunci a instruit funcţionarii din primărie să informeze lupenenii  despre faptul că termenele de depunere a declaraţiei fiscale şi plata taxei pentru salubrizare se prelungesc şi nu se aplică penalizări. Tot dumnealui a anunţat că plata online este deocamdată imposibilă, în lipsa sistemului informatic, dar se depun eforturi în acest sens.
Doar că dacă deja lupeneanul de rând a ajuns în contact cu funcţionarul, înseamnă că deja a stat la rând pentru a plăti taxele. Din păcate, informaţiile publice nu pot fi transmise eficient publicului pentru că Primăria Lupeni este singura din Valea Jiului care nu mai are un site oficial, problemă pe care viceprimarul promite să o rezolve în viitorul apropiat, ZVJ exprimându-şi toată disponibilitatea în acest sens. Primăria Lupeni nu are nicio pagină de facebook oficială, astfel încât informaţiile să fie transmise lupenenilor la timp. De comunicare se ocupă, din proprie iniţiativă, tot consilierii locali. Cristian Roşu şi Marcel Rad au informat lupenenii să nu mai îngheţe la coadă, ci să amâne plata taxelor, pentru că nu vor fi penalizaţi. 
Aşadar, termenul de depunere a declaraţiei fiscale s-a prelungit până la 31 martie. Plata taxei se poate face până la finele lunii martie fără penalităţi, pentru primul trimestru al anului. Se poate plăti şi anticipat pentru întreg anul 2017. Penalizările aplicate până acum vor fi restituite pe facturile următoare. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter