29.01.2017,  07:44:58 | 0 comentarii | 1005 vizualizari
Lupeniul vrea să facă bani din reciclarea deșeurilor, și învață rețeta de la frații maghiari
de Alina PIPAN

Viceprimarul Iacob Mesaroș alături de consilierul local David Benedekfi au fost lunea trecută într-o vizită în Ungaria la Kecel. Lupeniul este înfrățit din anul 2009 cu orașul maghiar Kecel. După cum se știe, de obicei vizitele între orașele înfrățite sunt mai mult protocolare și vizează relațiile diplomatice.

Ca să nu fie acuzat de vreo plimbare pe bani publici, viceprimarul Iacob Mesaroș a explicat scopul și durata vizitei la Kecel. Dumnealui nici nu trebuia să ajungă în Ungaria, dar a fost delegat de senatorul Cristian Resmeriță, care avea programată această vizită, dar nu a mai putut ajunge.  Aici trebuia să se întâlnească cu oficiali și să discute informal despre producerea energiei folosind deșeurile plastice. Lupeniul vrea să importe această tehnologie și să se folosească de deșeurile reciclate pentru a face bani în viitor.

În momentul de față Lupeniul nu recicilează, nu a făcut niciun pas în acastă direcție, cu toate că implementarea sistemului integrat de depozitare și reciclare a deșeurilor prevede un an de simulare. Adică depunerea în recipientele de colectare, chiar dacă depozitarea nu se face separat, doar pentru a obișnui populația cu aceste proceduri. Dar cu sau fără acest an tampon, în 2017 implementarea sistemului este obligatorie, deci lupenenii vor trebui să depoziteze selectiv. Probabil depozitarea selectivă va avea și un alt succes dacă cetățenii vor cunoaște faptul că reciclarea va aduce bani la buget, deci pentru confortul lor  colectiv. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter