30.01.2017,  20:15:30 | 0 comentarii | 532 vizualizari
Trei craioveni - blocaţi în zona Oslea timp de câteva ore
de Alina PIPAN

Duminică, trei turişti din Craiova au rămas blocaţi în nămeţi în zona pârâul Ursului - Oslea, din munţii Vâlcan. La ora 18:30, la 112 a sunat o tânără care fusese alături de cei trei, dar care a reuşit să coboare cu placa la DN 66A, iar de acolo cu autovehiculul până în zona Câmpu lui Neag, de unde a apelat numărul de urgenţă.

Către zona în care se aflau cele trei persoane au plecat doi salvamontişti aflaţi la o cabană din zona Câmpuşel, precum şi o echipă mixtă formată din 2 jandarmi montani şi 4 salvamontişti din Câmpu lui Neag. Ulterior a intervenit şi o a doua echipă formată din 4 jandarmi montani.
Cele trei persoane înaintau cu greu din cauza stratului consistent de zăpadă, a frigului şi a întunericului. De asemenea, în zona Oslea nu există acoperire cu semnal GSM, iar persoanele aflate în dificultate nu au putut apela numărul de urgenţă 112.
Prima echipă de salvamontişti a reuşit să ajungă la cele trei persoane şi le-a condus la cabana de vânătoare Câmpuşel, unde a ajuns şi echipa mixtă, formată din jandarmi montani şi salvamontişti.
Cele trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, din în municipiul Craiova, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter