30.01.2017,  20:23:49 | 0 comentarii | 613 vizualizari
Cartierul Ştefan din Lupeni va scoate capul dintre gunoaie
de Alina PIPAN
La Lupeni, cartierul Ştefan pare să fi rămas cel mai oropsit dintre toate. Nu are canalizare, nu operează salubrizarea acolo, şi nici infrastructura nu este cea mai bună.
 
Consilierii locali Sorin Corpadi şi Andrei Resiga au adus în atenţie atât lipsa canalizării, cât şi deficienţele grave ale salubrizării, întrucât în unele zone s-a acumulat nepermis de mult gunoi. Amândoi au primit veşti bune. Costel Avram, şeful Apa Serv Valea Jiului SA, a menţionat că acest cartier este pe lista zonelor unde se va investi pentru introducerea canalizării. Aşadar, anul acesta se va interveni pentru rezolvarea problemei, dar locuitorii cartierului vor trebui să fie răbdători până la cer şi înapoi. De fiecare dată, intervenţiile pentru introducerea canalizării sunt anevoioase şi implică mult disconfort. 
În ceea ce priveşte salubrizarea, viceprimarul Iacob Viorel Mesaroş a menţionat că anul acesta, din cauza neglijenţei, o serie de containere au fost abandonate în curtea fostei societăţi de salubrizare. A plouat şi a nins în ele, a venit apoi gerul, iar multe dintre containere s-au deteriorat, ori sunt acum adevărate blocuri de gheaţă. Ele vor fi înlocuite cu 15 de containere noi, care au fost deja comandate, urmând a fi amplasate până vineri. Ele sunt destinate atât cartierului Ştefan, cât şi pentru restul oraşului, pe acolo pe unde mai este nevoie. 
Anul acesta vor mai fi achiziţionate alte 1.000 de containere. Unele dintre ele vor fi alocate gospodăriilor private, pentru a se depune civilizat deșeurile menajere. Acestea vor fi ridicate selectiv în perioada de desfăşurare a serviciului unitar de salubrizare.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter