30.01.2017,  20:24:30 | 0 comentarii | 574 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Primarul Dunca ţinteşte mai multe obiective la şedinţa Consiliului Director al Asociaţiei Orașelor din România
de Corneliu BRAN
În perioada 29 ianuarie - 1 februarie 2017, la Gura Humorului, în judeţul Suceava, se desfăşoară şedinţa Consiliului Director al Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), la care se încearcă stabilirea obiectivelor pentru anul 2017, precum şi pregătirea şedinţei Adunării Generale de pe data de 2 aprilie, care va avea loc în Capitală. Atunci vor fi prezenți, pe lângă membrii şi conducerea asociaţiei, mai mulţi miniştri din actualul cabinet. Totul în vederea stabilirii primelor contacte privind finanţarea proiectelor pe care administraţiile locale de oraşe din România le au în vedere pentru acest an.
 
Va ţine legătura cu Ministerul Tineretului şi Sportului
Fiind membru, ales la finele anului trecut, în Consiliul Director al AOR, primarul aninosean Nicolae Dunca, jurist de meserie, ne-a comunicat luni, 30 ianuarie, că în primele două zile au fost stabiliţi, printre multe altele, reprezentanţii AOR ce vor ţine legătura cu comisiile interministeriale. „Eu am primit Ministerul Tineretului şi Sportului, cu care voi ţine permanent legătura pe tot parcursul mandatului acesta de primar. Mai exact, voi asigura legătura directă între minister şi asociaţie pe toate problemele sau solicitările care apar dinspre primarii de oraşe”, ne-a spus Nicolae Dunca.
 
Zonele periurbane, în atenţia AOR. La propunerea lui Dunca.
Nu demult am scris de chestiunea zonelor periurbane, primarul aninosean fiind primul care ne-a spus că va susţine în continuare această idee, „deoarece avem nevoie de fonduri nerambursabile europene pe proiecte ce ţin de anumite sate aparţinătoare localităţilor urbane, dar pe care nu le putem accesa deoarece UE nu recunoaşte termenul de periurban”. Dunca susţine că a ridicat în plenul şedinţei de luni această problemă, iar „majoritatea primarilor au fost de acord că trebuie făcut ceva în acest sens, cât mai repede. De acest lucru se va ocupa în continuare doamna primar de la Seini, din judeţul Maramureş, deoarece azi s-a stabilit că dumneaei va ţine legătura permanent cu comisiile din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene. Să sperăm că se va auzi şi sus, la guvern, despre această chestiune, dar şi de către parlamentarii noştri europeni, care să pună pe tapet această problemă, iar UE să ne ajute în acest sens, acceptând termenul de periurban. Oricum, la întâlnirea cu miniştrii din cadrul Adunării Generale din aprilie voi ridica din nou acest subiect”.
 
O mică invidie edilitară. Pe bună dreptate însă!
La întâlnirile de la Gura Humorului şi la şedinţele zilnice au participat reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, în frunte cu prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, fostul ministru Gheorghe Flutur, precum şi aproape toţi parlamentarii de Suceava.
„Politicienii suceveni dau dovadă de unitate, se vede cum discută, cum pun problemele. Ar fi bine să învăţăm şi noi, hunedorenii, acest lucru. Şi, ca să susţin, vă dau şi un exemplu concret. Am rămas uimit văzând ce au făcut cei din Gura Humorului în staţiunea de munte. Şi asta doar prin fonduri guvernamentale. Iar la noi, în Parâng mai ales, mai nimic n-a intrat pe fonduri guvernamentale faţă de ceea ce era prevăzut prin acel mare proiect. Se vede treaba că unii au luat cu sacul. Alţii, cum suntem noi, cu pumnul... sau am luat mai degrabă pumni în gură! Păi să vă spun ce s-a făcut în doi-trei ani cu fonduri guvernamentale: nu ştiu câte telescaune, patinoar, săli de sport mai multe, bazine de înot – interior şi exterior, parcuri de aventură, un pod suspendat peste râul Moldova – cel mai lung din ţară în acest moment, s-au achiziţionat de tunuri de zăpadă – vorba aceea, fără număr, s-au amenajat şapte terenuri de sport cu nocturnă! Vă vine sau nu să credeţi, astea toate s-au făcut în doi-trei ani, doar cu fonduri de la guvern”, a declarat pentru ZVJ edilul aninosean.
 
Printre cei mai buni primari din ţară la... tir cu arcul!
Un ultim amănunt, ceva mai vesel. În prima zi, oaspeţii din primării au fost invitaţi să participe la Cupa de Tir cu Arcul a Primarilor de Oraşe – prima ediţie. „Eu am luat locul II! Nici mie nu-mi vine să cred, dar dacă ţinem cont că Aninoasa a fost şi este şi acum, după părerea mea, primul centru de tir cu arcul din ţară şi avem acea bază sportivă la Anena, calată pe acest frumos sport, cum puţini au în ţară, cred că nu am făcut de râs Aninoasa şi arcaşii noştri”, ne-a declarat cu foarte mare mândrie „arcaşul şef” din primărie, Nicolae Dunca.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter