31.01.2017,  18:41:12 | 0 comentarii | 509 vizualizari
Consiliul Local şi Primăria Petroşani / Bani pentru „Cupa Parâng” şi „Erasmus”
de Corneliu BRAN
La ultima şedinţă de Consiliu Local Petroşani au fost alocaţi bani de la bugetul local pentru două evenimente ce vor avea loc în perioada imediat următoare.
 
Programul „Erasmus”
Astfel, consilierii au aprobat suma de 1.000 lei, în calitate de coorganizator alături de Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani la evenimentele organizate în cadrul proiectului de parteneriat strategic „Erasmus + KA2 Language of the photos”, ce vor avea loc în perioada 27 februarie-3 martie. Alături de petroşeneni, în acest proiect mai sunt implicaţi reprezentanţi din Turcia (coordonatorii proiectului), Portugalia şi Polonia (reprezentanţi parteneri ca şi românii noştri).
Reamintim că acest proiect îşi propune derularea unui proiect educaţional pe durata a doi ani şcolari, respectiv 2015-2017, cuprinzând activităţi stabilite de comun acord între ţările partenere ce ţin de: schimburi culturale, activităţi de învăţare pentru elevi şi reuniuni transnaţionale pentru cadre didactice menite să amelioreze competenţele de comunicare şi să favorizeze munca în echipă, dar şi să promoveze schimbul de idei şi facilitarea colaborării între profesorii şi elevii din ţările partenere, stimulând totodată şi interesul elevilor pentru învăţarea limbilor străine.
Acţiunile din perioada amintită vor avea loc la Petroşani, la sediul liceului petroşenean, iar ele vor fi legate de „activitatea de învăţare – schimbul de bune practici”. În acest sens, o delegaţie formată din 11 profesori şi 32 de elevi din cele trei ţări partenere va participa la o serie mai largă de activităţi ce vor avea loc în cele cinci zile. Suma alocată de la bugetul local va fi necesară, conform primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, „acoperirii cheltuielilor de transport a delegaţiilor, de la Aeroportul Otopeni din Bucureşti la Petroşani şi retur, cheltuieli ce se ridică la valoarea totală de 7.000 lei”.
 
Cupa „Parâng” 
Al doilea proiect la care s-au alocat în ianuarie 2017 bani de la buget, în valoare de 2.600 lei, este legat de organizarea ediţiei a II-a a concursului „Cupa Parâng”. Consiliul local şi primăria vor fi coorganizatori ai acestui concurs, alături de Serviciul Public Salvamont. Evenimentul sportiv va avea loc pe data de 4 februarie şi va cuprinde concursuri de schi pentru copii şi pentru adulţi pe zece categorii de vârstă, ce vor avea loc pe Pârtia „A”.
„Scopul acestei competiţii este acela de a atrage un număr cât mai mare de turişti în zona Parâng, de a încuraja practicarea acestor sporturi de iarnă şi de a promova potenţialul turistic al acestei staţiuni petroşenene”, a menţionat iniţiatorul proiectului, primarul Petroşaniului.
Ambele proiecte prezentate în acest material au trecut cu unanimitate de voturi, devenind astfel hotărâri de consiliu local, ceea ce înseamnă că vor fi puse imediat în aplicare.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter