01.02.2017,  13:31:59 | 0 comentarii | 482 vizualizari
Telescaunele din Parâng au staţionat astăzi mai bine de o oră. A fost exerciţiu de intervenţie
de Alina PIPAN

Azi, 1 februarie, începând cu ora 11:00, în stațiunea montană Parâng s-a desfășurat un exercițiu comun privind intervenția instituțiilor abilitate în cazul unor incidente în zona montană, participând salvamontiști, jandarmi, polițiști, reprezentanți I.S.U. și operatori ai  instalațiilor de transport pe cablu. S-a testat viteza de reacţie a salvatorilor.

Exerciţiul comun a urmărit modul de acţiune în următoarele situaţii:

- Intervenția pentru acordarea primului ajutor și transportul accidentatului de pe o pârtie de schi;

- Intervenția pentru căutarea unei persoane rătăcite în zona montană;

- Intervenția pentru salvarea persoanelor din instalațiile de transport pe cablu în cazul în care instalațiile se blochează.

În acest exerciţiu complex au fost angrenate toate forţele care acţionează în mediul montan. Cele trei scenarii  prezentate în cadrul exerciţiului au fost alese pornind de la acţiunile reale desfăşurate în ultima perioadă în judeţ.

La exerciţiu a fost prezent şi prefectul judeţului Hunedoara, Valer Ungur, care a precizat: „Exerciţiul s-a desfăşurat în parametri optimi, lucru care este îmbucurător pentru noi, cei care avem responsabilităţi în coordonarea şi intervenţia în situaţii de urgenţă. Prin prestaţia profesională de care au dat dovadă jandarmii montani, salvamontiştii, poliţiştii şi reprezentanţii I.S.U. am certitudinea că turiştii din staţiunile montane ale judeţului Hunedoara sunt în deplină siguranţă în situaţia în care nu se abat de la disciplina pe care o presupune activitatea specifică muntelui în perioada sezonului rece”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter