05.02.2017,  16:41:41 | 4 comentarii | 2009 vizualizari
Primăria Vulcan / Rezultatele acţiunii de audit desfăşurată de Camera de Conturi Hunedoara
de Mihaela PETROŞAN
Controalele Camerei de Conturi Hunedoara la Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului (UATM) Vulcan au descoperit o serie de prejudicii care, însumate, sunt de 175 de mii de lei. Prezentăm câteva date din sinteza rezultatelor acţiunii de audit financiar desfăşurată la Vulcan, respectiv „Audit financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară ale UATM Vulcan pentru anul 2015”. Acţiunea de audit s-a desfăşurat în perioada 5 mai - 17 iunie 2016.
 
Lista neagră
În date mari, conform raportului Camerei de Conturi Hunedoara, la Primăria Vulcan s-au constatat, numai din activitatea proprie, prejudicii de 143.000 de lei. Şi la unităţile ce ţin de Primăria Vulcan s-au descoperit prejudicii, după cum urmează: Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” – 8 mii lei prejudicii, Şcoala Gimnazială nr. 4 – 9 mii lei, Şcoala Gimnazială nr. 6 – 6 mii lei, Spitalul Municipal – 9 mii lei prejudicii.
 
Principalele constatări ale Camerei de Conturi Hunedoara
Privitor la calitatea gestiunii economico-financiare, s-a descoperit că au fost acordate în mod nelegal drepturi băneşti, reprezentând alte sporuri în valoare de 22.000 lei, prestarea unor servicii de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare de către un prestator ce nu deţinea licenţă emisă de autorităţile de reglementare competente şi plata acestor servicii de utilităţi publice în temeiul unor preţuri şi tarife care nu au fost stabilite, ajustate sau modificate prin hotărâri ale consiliului local în valoare de 55.000 de lei, decontarea în baza unor documente justificative nereale a cheltuielilor de elaborare a documentaţiilor tehnice precum şi a cheltuielilor de construcţie a obiectivului de investiţii „Centru de închiriere echipament schi” în valoare de 28.000 de lei, decontarea nelegală a cheltuielilor de ecarisaj în valoare de 70.000 de lei.
 
Măsuri dispuse şi recomandări
Camera de Conturi Hunedoara a dispus, în urma constatărilor făcute la Primăria Vulcan, un set de măsuri obligatorii şi recomandări, astfel încât să fie corectate neregulile şi, mai ales, să se recupereze prejudiciul descoperit de inspectori. Dintre acestea menţionăm: stabilirea întinderii prejudiciului adus unităţii în perioada mai 2013 - aprilie 2016, prin plata nelegală a sporului salarial pentru condiţii vătămătoare şi recuperarea integrală a acestuia; stabilirea exactă a contribuţiilor plătite în mod nejustificat de către unitatea administrativă către bugetele fondurilor speciale, regularizarea lor cu aceste bugete în perioada următoare, pe baza unor declaraţii de impunere rectificative. 
O altă măsură dispusă de inspectorii Camerei de Conturi Hunedoara constă în intrarea în legalitate, în sensul încheierii de contracte pentru toate activităţile de salubritate numai cu prestatori licenţiaţi, utilizându-se numai tarife aprobate de autoritatea administraţiei publice locale; stabilirea exactă a sumelor plătite prestatorilor din domeniul salubrităţii, în baza unor tarife nelegale, din bugetul ordonatorului principal de credite şi a celor terţiari, în interiorul perioadei de prescripţie şi recuperarea acestora potrivit legii. 
De asemenea, Primăria Vulcan trebuie să determine exact prejudiciul creat bugetului local în contextul abaterilor de la legalitate şi regularitate referitoare la achiziţionarea centrului de închirieri pentru schi, inclusiv a majorărilor şi penalităţilor aferente, înregistrarea acestuia în contabilitate şi recuperarea integrală a acestuia. Mai mult, în contextul abaterilor de la legalitate şi regularitate referitoare la cheltuielile pentru serviciile de ecarisaj - determinarea exactă a prejudiciului creat în perioada iunie 2013 – până în prezent, inclusiv a majorărilor şi penalităţilor aferente; înregistrarea acestuia în contabilitate şi recuperarea lui integrală. 

Comentarii articol (4 )

#1 stefan06.02.2017,  04:03:11
"documente justificative nereale" False ??? Parchetul a fost instiintat ? Primaria nu mai are juristi ? Raportul de audit a fost contestat de catre primarie sau asumat ?
#2 elena06.02.2017,  18:43:40
ile nu se mai satura, i-a dat dumnezeu ce nici nu s-a gindit vreodata, va ajunge sa nu se bucure de nimic, pacat a dezamagit se va duce exact cum a spus de tara noastra" pe p...".
#3 Boby06.02.2017,  21:32:33
Mai dar mumai Ile le face pe toate? Acolo nu exista juristi,contabili ? Aia dorm in posturi, nu stiu sa spuna si ei:aici nu i bine,daca facem ni se intampla asata...etc. Unde nu's profesionisti asa patesti domn' primar!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter