06.02.2017,  18:21:00 | 0 comentarii | 951 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Poliţia Locală Petroşani / Şedinţă de analiză
de Corneliu BRAN
Luni, 6 februarie 2017, în Sala de Marmură a primăriei municipiului, Poliţia Locală Petroşani a avut o şedinţă de analiză. Au participat toţi poliţiştii locali şi doi invitaţi din cadrul poliţiei municipiului, comisarul şef Aurel Buruiană, comandantul poliţiei, şi adjunctul său, inspector principal Raul Ciurcă.
 
Înainte de a începe
şedinţa, i-am luat un punct de vedere lui Dorel Neag, comandantul Poliţiei Locale Petroşani: „Astăzi, Poliţia Locală Petroşani desfăşoară o activitate de analiză a activităţilor desfăşurate de către efectivele Serviciului nostru în anul 2016, activitate la care l-am invitat şi pe domnul comandant al Poliţiei municipiului Petroşani, comisarul şef Aurel Buruiană şi pe adjunctul acestuia, inspectorul principal Raul Ciurcă. Am făcut această invitaţie tocmai în ideea de a putea pune în aplicare în viitorul apropiat cele stabilite prin Protocolul recent încheiat şi de a obţine ulterior rezultate mai bune decât cele obţinute în anii anteriori. Aşa cum ştiţi, nu demult, la nivelul poliţiei municipale şi primărie s-a semnat un nou Protocol de colaborare în serviciul de Poliţie Locală din cadrul primăriei şi Poliţia municipiului Petroşani. Este un lucru excelent şi vă pot spune că de mai mulţi ani există o foarte bună colaborare la Petroşani între cele două instituţii. După cum vă spuneam la început, şedinţa de azi este una de analiză. În cadrul ei vom analiza activitatea Serviciului de Poliţie Locală Petroşani pe fiecare compartiment în parte şi pot să vă mai spun că această analiză va merge azi până la analiza fiecărei persoane în parte. Deci, fiecare angajat, că este poliţist local, că este personal contractual, că este operator în sistemul de supraveghere video sau funcţionar pe probleme de mediu, va trece acum prin această sită a analizei, aşa cum procedăm în fiecare an când analizăm activitatea din anul anterior. S-a dovedit de fiecare dată că aceste analize sunt necesare şi eficiente, numai aşa se pot corecta anumite greşeli, sau, hai să le zicem mici discordanţe ce apar uneori, firesc, aş zice, într-un colectiv ce nu are sarcini deloc uşoare, ce ţin în primul rând de activităţi privind siguranţa cetăţenilor noştri. Per ansamblu, anul 2016 n-a fost un an rău pentru Poliţia Locală Petroşani, fireşte, există ca peste tot loc de mai bine. Important este să ştim unde lucrurile nu merg întotdeauna prea bine şi să le remediem”.
 
Obiectivele comune
Venind cu scopul de a le vorbi zecilor de poliţişti locali şi angajaţi ai acestui serviciu important din cadrul primăriei, comandantul poliţiei municipiului, comisarul şef Aurel Buruiană, a avut un discurs scurt, dar la obiect: „În decursul ultimilor ani, relaţiile de colaborare între poliţia locală şi poliţia municipală au funcţionat foarte bine, astfel încât municipiul Petroşani reprezintă un etalon al Văii Jiului în ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului. Desigur, mai sunt multe de făcut din acest punct de vedere, motiv pentru care se impun şi pe viitor să desfăşurăm acţiuni concrete în domeniul siguranţei publice, inclusiv în cadrul oficial certificat prin contracte de colaborare. Ca şi misiuni specifice comune ale celor două insituţii ar fi: menţinerea ordinii şi liniştii publice în zonele şi locurile stabilite prin planurile de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, luarea măsurilor pentru asigurarea fluenţei şi traficului rutier. Ca obiective ne impunem împreună să creştem gradul de siguranţă publică a cetăţeanului, să îmbunătăţim calitatea serviciului poliţienesc, să creştem gradul de încredere a populaţiei în poliţie şi poliţie locală, să combatem acerb criminalitatea de pe raza localităţii şi să reducem acest fenomen, precum şi să îmbunătăţim sistemului de relaţionare a poliţiei cu societatea civilă”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter