07.02.2017,  22:36:30 | 1 comentariu | 1860 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Vulcan / Lucrul făcut de mântuială iese la iveală
de Gheorghe OLTEANU
Dezgheţul din ultimele zile a scos la iveală probleme cu care carosabilul - şi aici nu este vorba doar despre cel din Vulcan - se confruntă, de fiecare dată, în prag de primăvară. Dar, din păcate, problemele nu se rezumă doar la asfaltul de pe străzi.
 
Aminteam, acum două zile,
de starea jalnică în care se află strada Jiului. Cea care, de lângă şcoala 4 şi Parcul Avram Iancu, duce spre Colonia de Jos. Strada asta este plină de gropi. De la un capăt la altul. Dai în gropi imediat ce intri, de pe strada Nicolae Titulescu, şi, practic, te afunzi în ele cum mergi către bariera CFR. Aici fac o paranteză. În zona asta, pe o parte şi pe alta, sunt zeci de garaje, pentru care oamenii plătesc impozite. Or, nu cred că dumnealor trebuie să fie ţinta unei asemenea bătăi de joc. Acum doi ani, primarul Ile vorbea despre asfaltarea acestei străzi. Asta se întâmpla atunci când era prinsă în plan amenajarea, în fosta hală a fabricii de stâlpi, a unui imens garaj destinat întreţinerii autobuzelor electrice cu care ar fi urmat să fie împânzită Valea Jiului. Nu se mai ştie ce s-a întâmplat cu proiectul acesta iniţiat de către Consiliul Judeţean Hunedoara. Chit este, însă, că, în momentul de faţă, strada Jiul este în ultimul hal.
 
De gropi şi şănţuleţe 
nu a fost ferit nici Bulevardul Mihai Viteazul. Un asfalt care ar fi fost de aşteptat să ţină pe puţin cel puţin zece-cincisprezece ani se degradează văzând cu ochii. Crăpături se văd de la un capă la altul. Doamne, fereşte! ca nu cumva să se întâmple ceea ce s-a petrecut în urmă cu vreo trei-patru ani, dacă nu mă-nşel. Atunci când, ca din senin, în preajma primăriei asfaltul s-a lăsat şi s-a format ditamai groapa. Dar, pare-se că pericolul reiterării unor astfel de evenimente persistă. Să ne amintim că, atunci când a fost “reabilitat”, pe bulevard şi trotuare au fost săpate şanţuri adânci, în care au fost introduse reţele de cabluri. Cum s-or fi făcut lucrările acelea, doar firmele care au lucrat pot spune. Oamenii văd ceea este vizibil acum, dalele de pe trotuare mişcă, precum nişte dinţi stricaţi, iar pe carosabilul bulevardului se înmulţesc gropile. 
 
Nici strada Nicolae Titulescu
nu stă mai bine în privinţa asta. Toate peticile puse acum un an au sărit de la locul lor. Atent de tot trebuia să fii, când umbli cu maşina, şi la intrările în Vulcan înspre Lupeni şi Petroşani. Acum, când, zilele astea. s-a pornit acţiunea mica peticeală, parcă s-a mai remediat puţin. Nu ştiu cât vor ţine plombările cu asfalt rece, operaţiune făcută când gropile sunt umede sau pline cu apă, dar asta e. Banii publici trebuie cheltuiţi pe ceva. Chiar şi pe cârpeli. Un asemenea tip de lucrare a fost girat de către însuşi Ile. Îmi amintesc şi acum cu câtă ştiinţă primarul vorbea odinioară despre proprietăţile miraculoase ale asfaltului venit la pungă. 
 
Închei cu ceea
ce precizam în partea introductivă a articolului. Nu doar străzile au de suferit de pe urma lucrului făcut de mântuială. Priviţi cum se desprind dalele de pe treptele scării, care, de pe bulevard, dă în strada Vasile Alecsandri. Nu-i pomenesc acum numele firmei vajnicului constructor căreia i-a fost încredinţată lucrarea. Spun doar că, într-o atare situaţie, atunci când vor începe lucrările de aici în sus, spre strada Platoului, treptele scării ăsteia vor fi deja la pământ. Aşa se întâmplă ori de câte ori beneficiarul, în speţă administraţia publică locală, simulează că efectuează recepţia unor lucrări. Membrii comisiilor numite să facă asta ori nu cască bine ochii, ori îi doare la bască. Iar de suferit locuitorii sunt cei care suferă. O dată, pentru că au parte de asemenea lucrări, iar în al doilea rând fiindcă privesc neputincios pe ce se risipeşte banul public adunat din taxele şi impozitele plătite de ei.


Comentarii articol (1 )

#1 driver08.02.2017,  06:01:49
Petrosani : de la avion la ieșire către Deva e varză Vulcan: de la Uzină până la intrarea în Lupeni e varzâ Lupeni: de la Casa Stoica(valea vacii) până la intrare în Uricani în oraș e varză Uricani: de la intrare în oraș dinspre Lupeni toată centura până la Valea de Brazi și mult mai mult către Buta e varză.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter