07.02.2017,  22:44:52 | 0 comentarii | 525 vizualizari
Toate amendamentele aduse bugetului pentru judeţul Hunedoara au căzut. Oricum, niciunul nu viza Valea Jiului…
de Alina PIPAN
Înainte de a fi votat bugetul general pentru anul 2017, parlamentarii din judeţ au avut timp să depună amendamente pentru obţinerea finanţării diferitelor proiecte.
 
Deşi în judeţul Hunedoara PSD a fost votat majoritar, parlamentarii PSD nu au adus niciun amendament bugetului, practic merg pe mâna guvernanţilor. 
Singurii care au depus amendamente la buget au fost senatorul Carmen Hărău şi deputatul Lucian Heiuş, însă niciun amendament nu a fost depus pentru Valea Jiului.
Anul acesta Valea va resimţi reprezentativitatea diminuată în Parlament.
Cei doi parlamentari care au depus amendamente au marcat o singură victorie amară, câte un studiu de fezabilitate pentru realizarea proiectelor de investiţii descărcare de pe A1 la Hunedoara şi Deva. 
„Sunt cu colegul meu, Lucian Heiuş, în Comisia de Buget Finanţe, faţă în faţă cu noul ministru al Transporturilor. Am cerut iar punct de descărcare de pe A1 pentru Hunedoara şi Deva. Mi-au spus că au bani pentru studiul de fezabilitate... Hai că-i bine... şi-aşa rău!”, se amăgea senatorul Carmen Hărău.
Iată care sunt celelalte amendamente propuse de cei doi parlamentari, toate respinse în comisii: Amendament la Bugetul  Ministerul Dezvoltării,  Programul Naţional  de Construcţii de Interes Public 900 mii lei pentru reabilitare, modernizare şi dotare aşezământ cultural Silvaşu de Jos, Haţeg. Acelaşi minister, la Programul Naţional Dezvoltare Locală, s-au cerut 2.748 mii lei în vederea finalizării obiectivului de investiţii în derulare alimentare cu apă în localitatea Ocolişu Mic, Comuna Orăştioara de Sus, dar şi pentru extindere canalizare menajeră şi racorduri în Comuna Orăştioara de Sus satele Bucium, Orăştioara de Sus, Ludeştii de Jos, Costeşti, respinse ambele amendamente  pentru că sumele propuse prin proiectul de buget pentru ordonatorii principali de credite au fost dimensionate în raport cu sarcinile ce îi revin acestei instituţii pe anul 2017. 
La Programul  Naţional Construcţii de Interes Public sau Naţional s-a cerut suplimentarea bugetului cu  10.000 de lei pentru realizarea unui bazin didactic de înot la Haţeg, amendament respins. Reabilitare drum şi parcări pe străzile I.L. Caragiale, Aleea Centralei, Aleea Centralei, Aleea Trandafirilor în Haţeg. Din sumele defalcate pe TVA privind finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale 2017, s-a cerut reabilitarea şi modernizarea DC 131 Săcămaş-Dumbrăviţa - 1.000 mii lei, proiect respins. 
Un amendament ce vizează judeţul nostru a fost depus şi de un grup de parlamentari UDMR, chiar dacă partidul nu are parlamentari hunedoreni. Acesta cerea majorarea numărului de posturi pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult pentru anul 2017, 360 în Hunedoara, amendament, de asemenea, respins.
În judeţul Hunedoara au fost stabilite sumele defalcate pe TVA ce vor ajunge în judeţ astfel: pentru finanţarea cheltuielilor descentralizare 2017 - 50.142 mii lei, pentru descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi MunicipiuluiBucureşti, pe anul 2017 - 373.621 mii lei. Suma defalcată din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pentru anul 2017,  pentru judeţul nostru este de 10.689 mii lei. Veniturile defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale însumează  58.873 mii lei. Sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea învăţământului particular sau confesional acreditat ajung la 393 mii lei pentru judeţ, iar sumele finanţate pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult, pe anul 2017 ajung la 330 mii lei.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter