08.02.2017,  17:00:20 | 0 comentarii | 676 vizualizari
Din raportul ITM pe 2016 / 169 de avertismente contravenţionale şi 4 amenzi la CEH
de Mihaela PETROŞAN
Anul trecut inspectorii de muncă au verificat respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) – Divizia Minieră.
În cursul anului 2016 au fost efectuate 45 de controale tip inspecţie sistem la cele 5 puncte de lucru din cadrul CEH, respectiv: EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni şi la Sucursala Prestserv (unitate formată prin comasarea Exploatării de Preparare a Cărbunelui Valea Jiului şi a Staţiei Centrale de Salvare Minieră). 
În cadrul controalelor au fost stabilite 273 de măsuri în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi au fost aplicate 169 de avertismente contravenţionale şi 4 amenzi contravenţionale în valoare de 40.000 lei. În acelaşi timp s-a verificat modul în care au fost aduse la îndeplinire cele 300 de măsuri dispuse în controalele anterioare. Au fost aplicate două amenzi contravenţionale la EM Livezeni pentru nerealizarea măsurilor dispuse la controalele anterioare şi pentru existenţa unei acumulări de metan mai mare decât limitele admise şi s-a sistat activitatea la un loc de muncă de la EM Livezeni (abataj frontal panoul 4, str. 13, bl. IX, orizontul 100, pentru nerespectarea monografiei de armare şi pentru neasigurarea debitului de aer), o amendă contravenţională a fost aplicată la EM Lonea pentru nerespectarea monografiei de armare la abatajul cu banc de cărbune subminat nr. 23, stratul 3, blocul II, loc de muncă la care a fost sistată activitatea şi o amendă la CEH pentru nerealizarea măsurilor dispuse la controalele anterioare.
 
3 amenzi contravenţionale la SNÎMVJ
În cursul anului 2016 au fost efectuate controale tip inspecţie sistem la sucursalele Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, respectiv Mina Paroşeni şi Mina Uricani, unde inspectorii de muncă au încheiat 22 de procese verbale de control. Prin aceste controale s-a verificat stadiul de realizare a măsurilor dispuse privind securitatea şi sănătatea în muncă în controalele anterioare, fiind verificate un număr de 96 măsuri. În urma controalelor au fost dispuse 87 măsuri în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei fiecare, două la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului şi una la Mina Paroşeni, şi 84 de avertismente. Amenzile contravenţionale au fost aplicate pentru nerealizarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter