09.02.2017,  17:28:10 | 5 comentarii | 1362 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Colonia de Jos, cartier aflat într-o altă dimensiune temporară a Vulcanului
de Gheorghe OLTEANU
Când intri în Colonia de Jos ai impresia c-ai nimerit în altă lume. Toate străzile sunt numai gropi şi pline de noroaie. Odată ce treci bariera CFR şi cobori, nu-ţi vine să crezi că te afli tot în Vulcan. În municipiul Vulcan, pardon!
 
Eram pe podul de
peste linia ferată uzinală când am început să fac primele fotografii. 
„Pozaţi, pozaţi, ca să vadă şi Ile cum e-n colonie!”, m-a încurajat un trecător. Vreo câţiva inşi, aflaţi în aşteptarea traselor cu cărbune, mă priveau un pic chiorâş. S-au liniştit rapid după ce au băgat de seamă că nu am treabă cu ei. Un cunoscut care înota cu autospeciala lui prin nămolul unei străzi s-a oprit, ca să mă salute şi să mă felicite pentru iniţiativă. Vreo câţiva copii erau speriaţi că i-am prins şi pe ei în poză.
 
Adevărul e că acest cartier
al Vulcanului e un dezastru în materie de străzi. Vizitaţi şi curtaţi doar în campanile electorale, locuitorii din colonie au ajuns la concluzia ori că au fost uitaţi, ori că în mod intenţionat sunt ţinuţi în situaţia asta. Ei constată cu amărăciune că mai toate cartierele Vulcanului sunt cuprinse în proiecte care vizează refacerea infrastructurii, în timp ce cu al lor nici gând să se întâmple ceva în acest sens. Le cam dau dreptate, fiindcă, prezent la fiecare şedinţă a consiliului local, nu am auzit că ar fi fost iniţiat vreun proiect care să se refere şi la străzile de aici. În afară de refacerea canalizării, lucrare terminată acum trei-patru ani, nimic nu s-a mai întreprins în Colonia de Jos pentru confortul locuitorilor săi. 
 
Nu ştiu ce le-ar
putea spune primarul Ile sau viceprima­rul Merişanu în caz c-ar da ochi cu ei. Eventual, i-ar putea linişti cu vreo abureală de genul „vă avem în vede­re” sau că „primăria lucrează la un proiect”. Nu ştiu cine însă ar mai inhala abureala respectivă. Cred că, dacă ar auzi-o, nici măcar aurolacul - care, acum, cred că e închis pentru furt - nu ar mai consuma-o. Ar fi preferat, mai mult ca sigur, să tragă pe nas din punga de care nu se dezlipeşte.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (5 )

#1 Locuitor 09.02.2017,  23:17:51
Da este trasa canalizarea, dar nu este funcționabila, deoarece pe strada Teiului (cea "asfaltată") este mai în sus decât casele. Și mai suntem inecati si în noroaie , pe domnul primar nu îl interesează de noi , doar când sunt alegerile atunci suntem buni
#2 ion10.02.2017,  07:25:21
Multumim din inima partidului dl ile si dl merisanu
#3 Locuitor din colonie 10.02.2017,  16:36:48
Ar fi bine sa se efectueze lucrarea de canalizare a fost facuta in bataie de joc,nu este functionabila deoarece canalizarea este mai sus ca casa .De noroiul de pe strazii numai spune Taxele si impozitele le platim de Municipiu dar noi locuim ca la sat,dar la sate acum exista canalizare.
#4 Locuitor10.02.2017,  20:07:10
Descriminare,copii cresc intrun mediu foarte descurajator!
#5 Locuitor10.02.2017,  20:10:13
E o mare nesimptire si nepasare,fata de noi si copii nostri care merg la sc.plini de noroi


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter