09.02.2017,  17:52:47 | 1 comentariu | 1117 vizualizari
Şi, totuşi, / Lucrările la DN 7A vor continua
de Corneliu BRAN
Chiar dacă am constatat cu toţii că DN 7A nu este o prioritate, el nefiind trecut spre finanţare pentru lucrările rămase la cei 23 de kilometri de drum ce leagă ultima parte a judeţului Hunedoara cu judeţul Vâlcea, directorul Ion Tudor din cadrul actualului CNAIR (Compania Naţională de Aministrare a Infrastructurii Rutiere) - secţia Drumuri şi Poduri Gorj, fost CNADNR, ne atrage atenţia că: „S-a stabilit exact în cadrul Ministerului Transporturilor că toate lucrările începute la drumurile naţionale vor fi finalizate”. 
 
„Cum DN 7A a avut finanţare guvernamentală în 2016, o parte, iar cealaltă finanţare a venit pe linia Băncii Europene de Investiţii (prin Programul BEI 2), probabil că anul acesta fondurile pentru plata continuării lucrărilor vor veni tot prin BEI 2. Eu m-am interesat de acest drum imediat după ce m-aţi sunat să mă întrebaţi şi am aflat că finanţarea externă continuă. Se pune în discuţie oprirea lucrărilor doar dacă va interveni ceva legat de constructor, dar nu cred. Din câte ştiu din ultimele discuţii de anul trecut, constructorul e decis să finalizeze acei 23 de kilometri de drum, plus cele 6 podeţe şi rigolele de scurgere”, a declarat pentru ZVJ Ion Tudor.
Reamintim că lucrarea de investiţie de pe DN 7A are o valoare totală de circa 124 milioane lei, în momentul de faţă trecându-se cu mult de jumătatea finanţării, o cifră exactă nefiind încă anunţată de Ministerul Transporturilor. Dar probabil parlamentarii noştri vor putea afla mai exact în următoarea perioadă cum stau lucrurile şi dacă finanţarea pe BEI va fi făcută şi cu cât. La fel, administraţia locală petrileană, care este interesată direct de acest drum, poate prin Executiv să afle ce şi cum şi să anunţe apoi public. În fond ce atâta secretomanie pentru o lucrare de interes public?


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Dan09.02.2017,  23:32:16
Bine ar fi dar nu cred ca vor continua lucrarile la drumul DN 7A spre Voineasa .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter