12.02.2017,  16:43:19 | 1 comentariu | 4166 vizualizari
Autostrada Lugoj - Deva / Inaugurarea lotului doi
de Mihaela PETROŞAN
Într-o conferinţă de presă desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Deva, liderii PNL Hunedoara, Florin Roman, preşedinţele interimar al organizaţiei judeţene, şi deputatul Lucian Heiuş, au adus în atenţie câteva date referitoare la inaugurarea lotului doi al Autostrăzii Lugoj – Deva, dar şi informaţii depre bugetul pe 2017. 
 
Lucrările la autostradă se vor încheia în acest an
Florin Roman, preşedintele interimar al PNL Hunedoara, a vorbit despre inaugurarea lotului doi al Autostrăzii Lugoj - Deva.
„Începând din această lună, românii ar fi trebuit să poată circula pe cei 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, care erau programaţi să fie inauguraţi. Ar fi fost un semnal de continuare şi finalizare a investiţiilor începute deja. Din păcate, disputele existente între Ministerul Transporturilor, condus de Alexandru Răzvan Cuc, şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, condus de Sevil Shhaideh, blochează în prezent recepţionarea lucrărilor şi darea în folosinţă a acestei porţiuni de autostradă. Ştim că PSD nu e interesat de dezvoltarea infrastructurii şi de construirea de autostrăzi în România. Am semnalat aceste lucruri chiar la dezbaterea în Parlament a bugetului pentru 2017, unde nu se găsesc prea mulţi bani alocaţi pentru autostrăzi, deşi oamenii de afaceri suferă din această cauză, iar România pierde constant investiţii şi bani.”, a declarat Florin Roman.
La rândul său, deputatul PNL Lucian Heiuş, membru în Comisia de buget-finanţe, spune că lucrările la autostrada Deva-Timişoara se vor încheia în acest an, potrivit sumelor alocate în bugetul pe 2017. 
„Au fost alocaţi 840 de milioane de lei pentru finalizarea loturilor 2, 3 şi 4 la autostrada Deva-Timişoara. L-am întrebat personal pe ministrul Transporturilor, când a fost în Comisia de buget-finanţe, dacă dă garanţii ferme că până la sfârşitul anului va fi finalizată aceas­tă autostradă şi a spus că da, mai puţin în jur de 5 sau 6 de kilometri unde trebuie făcute nişte tuneluri, să treacă urşii”, a declarat Heiuş. 
Deputatul liberal mai spune că în bugetul ministerului de resort au fost prevăzute sume de bani în vederea întocmirii unui studiu de fezabilitate necesar pentru construirea unui nod de descărcare de pe Autostrada A1 în zona localităţii Sântuhalm, de lângă Deva. 
„Ni s-a confirmat că există sumele pentru a se face studiul de fezabilitate pentru a se face un punct de descărcare de pe autostrada A1, la Sântuhalm. Acesta va deservi, practic, municipiile Deva şi Hunedoara. Anul acesta se va realiza studiul de fezabilitate, iar anul viitor va fi întocmit proiectul tehnic şi execuţia, ceea ce va permite reintrarea într-un circuit economic al municipiilor Deva şi Hunedoara”, a precizat Lucian Heiuş. 
 
Bugetul pe 2017, nerealist
PNL a votat împotriva Bugetul general consolidat pe anul 2017, deputatul PNL Lucian Heiuş spunând că bugetul este unul nerealist, care se bazează pe indicatori economici foarte optimişti, „chiar fantezişti”. 
„Mă refer la o creştere economică estimată la 5,2% din PIB, în condiţiile în care creşterea economică medie estimată în Uniunea Europeană este de 1,6%, iar Banca Mondială previziona în luna decembrie pentru România o creştere economică de 3,7% din PIB”, a mai declarat deputatul Lucian Heiuş. 
Potrivit deputatului liberal, la întocmirea bugetului nu s-a ţinut cont de evoluţia cursului leu-euro, iar rata şo­ma­jului luată în calcul, de 4,3%, este una foarte mică. 
„Toate aceste lucruri ne duc la concluzia, pe noi, pe liberali, că acest buget este total nerealist şi nu poate să satisfacă nevoia de dezvoltare a României nici pe termen mediu, nici pe termen lung. De aceea, s-a luat decizia corectă de a nu vota acest buget”, a mai spus deputatul Lucian Heiuş.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 cetatean13.02.2017,  06:55:22
ce interesat e si TIPUL asta de investitii, cand e altul la putere :)))


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter