13.02.2017,  18:01:41 | 0 comentarii | 392 vizualizari
Deşi de la Revelion încoace au avut zeci de intervenţii, pe perioade lungi de timp, / La Lupeni, lucrătorii de la Apa Serv încă se luptă cu coloanele îngheţate de apă potabilă
de Corneliu BRAN
Faptul că municipiul Lupeni n-a intrat în prima etapă a proiectului integrat derulat prin ADI Apa Valea Jiului s-a văzut în această iarnă, reţeaua de conducte de apă fiind foarte afectată de îngheţul adus de zilele foarte geroase. Dacă în ianuarie semnalam că, la Lupeni, cei de la Apa Serv au cele mai multe intervenţii în acest sens, zeci de case şi scări de blocuri întregi fiind afectate, nici în februarie nu e mai uşor pentru lucrătorii operatorului regional de apă şi canalizare.
Potrivit primarului interimar Iacob Viorel Mesaroş, care s-a aflat pe teren alături de echipele Apa Serv, luni se lucra intens în mai multe zone. Ca să vă faceţi o imagine la cât s-a lucrat în ultimele zile, prin vocea edilului vă prezentăm unde s-a intervenit şi unde mai se lucrează în momentul de faţă:
„În Bărbăteni s-au reparat hidranţii la blocurile 16 şi 17, unde curgea multă apă. Pe Viitorului s-a rezolvat cu coloana îngheţată dintre blocurile D11 şi M21. La fel şi în Cartierul Ştefan, unde s-a rezolvat aceeași problemă, cu coloana îngheţată. Cartierul Braia, care a avut de suferit serios în ianuarie, când zeci de case n-au mai avut apă din cauza coloanelor îngheţate, a fost rezolvat şi el în cele din urmă. La fel şi pe Apeductului. La blocul turn de garsoniere, pe Tudor Vladimirescu, unde am avut cele mai mari probleme, cei de la Apa Serv au făcut o improvizaţie până se dezgheaţă coloana, la primăvară, în sensul că au montat provizoriu un furtun de 76 pentru ca apa să aibă presiune, iar oamenii care locuiesc acolo au apă. Mai sunt probleme pe strada Pomilor, unde o parte din stradă mai are coloana de apă îngheţată şi unde lucrătorii Apa Serv lucrează. În fine, mai avem în mai multe zone coloane îngheţate de apă, dar care afectează un număr mai mic de cetăţeni, precum şi hidranţi uşor sparţi, dar în cele din urmă se vor rezolva toate. A fost o iarnă cumplită, geroasă, să sperăm că de marţi gerul se mai sparge, după cum arată prognozele, şi ajungem din nou la normalitate. Este binevenit faptul că de anul acesta încep şi la noi lucrările, pe etapa a II-a a proiectului, ceea ce va face ca reţeaua de apă ciuruită şi învechită să fie schimbată”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter