13.02.2017,  18:39:01 | 0 comentarii | 433 vizualizari
Strada principală din Lupeni are în prezent două feţe: una proaspăt modernizată, alta îmbătrânită, plină de fisuri şi de gropi ce aşteaptă noul asfalt...
de Corneliu BRAN
Vor reuşi oare în 2017 cei din administraţia locală să moder­nizeze şi cei 1,8 km de drum rămaşi? Asta-i întrebarea!
 
Problema nr. 1 pe 2017 - finalizarea asfaltării la drumul principal al localităţii
Cea mai mare „durere” pentru administraţia locală lupeneană o reprezintă în momentul de faţă degradarea segmentului de drum principal rămas nereabilitat, unde asfaltul a început să crape serios iar găurile au început să-şi facă loc. Vorbim de partea care leagă Cartierul Vâscoza-zona Brăiţa şi până în centru, unde se află primăria, pentru că după inundaţiile din vara trecută, primăria a reuşit cu fonduri de la guvern să reabiliteze integral tot drumul principal din Bărbăteni şi până la Vâscoza.
„Asta este preocuparea cea mai mare a noastră acum. Vrem să obţinem fonduri şi pentru acest segment de drum, foarte important pentru municipiul nostru deoarece vorbim de strada principală Tudor Vladimirescu, cea care traversează jumătate din localitate. O stradă de 1,8 km pe patru benzi, unde trebuie montat un strat de geotextil şi două straturi de asfalt, aşa cum am procedat şi pe cealaltă jumătate de pe Bulevardul Păcii până la Vâscoza. Asta înseamnă mulţi bani, încă nu ştim câţi, deoarece suntem acum în faza calcu­lelor şi studiului. Dar e clar că vorbim de bani mulţi şi pe care vrem să-i atragem de la consiliul judeţean sau de la guvern. Trebuie făcută raşchetarea, montat acel geotextil că altfel lucrarea n-are termen de durabilitate mare, apoi turnate cele două straturi de asfalt”, ne-a declarat primarul interimar Iacob Mesaroş.
 
Urmează la rând grădiniţa de la fosta Şcoală nr. 5!
În funcţie de bugetul local care va fi, după ce se va cunoaşte care e bugetul consiliului judeţean, Iacob Mesaroş susţine că alte două mari lucrări sunt în atenţia administraţiei locale: finali­za­rea lucrărilor la străzile şi trotuarele intrate pe programul de reparaţii şi modernizare – aici intrând pe 1,8 km şi trotuarele de pe strada Tudor Vladimirescu şi reabilitarea şi moderni­zarea clădirii fostei Şcoli Gimnaziale nr. 5, actualmente de spaţiu beneficiind o grădiniţă. „Cei de la DSP ne-au trimis nu demult o adresă prin care subliniau faptul că spaţiul unde se află actuala grădiniţă nu mai corespunde normelor. De aceea, vrem ca de la bugetul local să alocăm banii necesari pentru repa­raţii ample. Vrem să schimbăm uşile, geamurile, lemnăria, să modernizăm toaletele, să facem modificări de spaţiu ca să respectăm normativele şi cerinţele impuse. Sunt multe de făcut, încă evaluăm să vedem cât ne vor costa lucrările, ca să ştim câţi bani să alocăm la bugetul local pentru acestea”, a mai subliniat Mesaroş.
 
Alte investiţii majore: în Straja (cu surse clare de finanţare) şi la cinematograf (doar la stadiul de dorinţă momentan)
În altă ordine de idei, tot la Lupeni se doreşte anul acesta şi începerea lucrărilor la Cinematograful „Cultural”, pentru care se aşteaptă acceptul şi finanţarea de la Ministerul Culturii şi finalizarea canalizării în Straja. Tot legat de staţiune, primarul interimar al Lupeniului ne-a readus aminte că vor intra de la Ministerul Turismului „alte 3,7 milioane lei pentru garajul ratrak-ului şi pentru achiziţionarea altor tunuri de zăpadă”. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter