15.02.2017,  16:11:17 | 0 comentarii | 383 vizualizari
Într-o săptămână, la Bucureşti, Petroşani, Târgu Jiu, Iaşi şi Bârlad: Cinci spectacole cu teatrul unui dramaturg din Petroşani în cinci oraşe ale ţării!
de Corneliu BRAN
Pe 14 februarie la Radio România Cultural s-a transmis partea a doua a spectacolului „Infinitul Brâncuşi, de Valeriu Butulescu, în interpretarea  Teatrului Naţional Radiofonic (regia, Mihai Lungeanu), o înregistrare din Fonoteca de Aur a teatrului românesc, cu Ştefan Iordache în rolul principal, secondat de Maria Buză, Constantin Codrescu, Octavian Butuc, Mihai Niculescu, Florin Anton, Vlad Ivanov.
 
Sâmbătă, 18 februarie, la ora 18:30, pe scena Teatrului „V.I. Popa” din Bârlad va avea loc o nouă premi­eră, a treia din această stagiune teatrală, cu piesa „Pacea cu zmeii”, de Valeriu Butulescu. Este o comedie regizată de Dorin Mihăilescu, scenografia fiind semnată de Sandu Maftei. Cei care vor da viață personajelor piesei sunt: George Sobolevschi (Făt–Frumos), Oana Florea (Ileana Cosânzeana), Lucian Arhire (Zmeul zmeilor), Alexandru Savu (Pepelea) și Bogdan Manolache (Calul). Actorul Bogdan Manolache debutează într-o premieră. 
 „Pacea cu zmeii” (Poveste de adormit adulţi) se joacă în aceste zile şi pe scena Teatrului „Ateneu” de la Iaşi, în viziunea regizorului Andrei Ciobanu.
La Petroşani, pe scena Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu”, pe 18 şi 19 februarie se va reprezenta piesa „Infinitul Brâncuşi” interpretată de actorii Radu Tudosie, Amelia Toaxen, Daniel Cergă, Sergiu Fîrte, Mihai Sima, Alexandru Cazan, Mihai Alexandru, Adelin Ilie. Scenografia: Vioara Bara. Regia Gelu Badea.
Acelaşi spectacol va fi prezentat pe 21 februarie orele 19:00 pe scena Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, cu ocazia aniversării zilei de naştere a marelui sculptor român Constantin Brâncuşi. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter