15.02.2017,  16:19:55 | 0 comentarii | 3592 vizualizari GALERIE:     FOTO    
„Bibliotecile anului”
de Ziarul Vaii Jiului
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 23 februarie 2017, ora 11:00, în Sala de conferinţe a Parcului de Afaceri din Simeria, un eveniment deosebit de important în viaţa bibliotecilor publice din judeţul Hunedoara: festivitatea de premiere a bibliotecilor publice care au excelat în activitate în competiţia anuală „Bibliotecile anului”, ediţia 2016. Vor fi premiate, cu acest prilej, acele biblioteci municipale, orăşeneşti şi comunale care, în anul 2016, au obţinut cele mai bune rezultate în întreaga lor activitate. 
 
Această competiţie interbibliotecară a fost iniţiată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva în anul 2011, cu scopul de a stimula activi­tatea fiecărei biblioteci publice, de a genera un spirit de întrecere care să determine fiecare bibliotecă să-şi pună în valoare întreaga capacitate, toate resursele de care dispune în folosul comunităţii locale în mijlocul căreia funcţionează. 
Acest concurs a plecat de la premisa că, în ultimii ani, bibliotecile publice şi-au depăşit condiţia de centre de împrumut de cărţi şi s-au transformat în adevărate şi puternice centre culturale, puncte de informare pentru comunitate, locuri în care membrii comunităţii asistă la evenimente culturale, dar şi locuri în care obţin şi informaţii, în timp real, din orice domeniu de interes. Toate aceste activităţi reclamă un nou tip de management, un nou tip de abordare a activităţii de bibliotecă, tot mai diversă şi mai complexă. 
Spiritul de emulaţie pe care l-a generat concursul „Bibliotecile anului” a dus la o ridicare evidentă a calităţii activităţilor desfăşurate de fiecare bibliotecar, iar acest lucru s-a reflectat, printre altele, în creşterea numărului de persoane care trec zi de zi pragul bibliotecilor din localităţile noastre. Tot mai mult, bibliotecile de toate gradele – municipale, orăşeneşti, comunale – se transformă în centre spre care îşi îndreaptă atenţia membrii comunităţilor locale pentru că ştiu deja că acolo vor afla răspunsuri şi soluţii la numeroase probleme cu care se întâlnesc zilnic. 
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva oferă, potrivit legii, îndrumare profesională, metodologică, bibliotecilor publice din judeţ şi, prin urmare, am considerat că acest concurs va contribui la creşterea calităţii muncii în fiecare bibliotecă. Concursul „Bibliotecile anului” este câştigat, la fiecare ediţie, de bibliotecile care au dovedit profesionalism, implicare în viaţa comunităţii, preocupare pentru transformarea fiecărei biblioteci într-o veritabilă instituţie de cultură. 
Ioan Sebastian BARA


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter