16.02.2017,  16:17:01 | 10 comentarii | 2828 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În Vulcanul lui Gheorghe Ile, / Bătaie de joc la adresa societăţilor comerciale
de Gheorghe OLTEANU
Comercianţii din Vulcan sunt total nemulţumiţi de sumele care le-au venit la facturi, pentru luna ianuarie, pentru serviciul de colectare a gunoiului menajer. Reacţia lor publică nu a întârziat să apară. Ei consideră că au ajuns bătaia de joc a primăriei.
 
Practic, aşa cum se
poate observa şi din facturile pe care vi le prezint, suma de bani pe care domnul Dănuţ Anghel, patronul SC Andante SRL, un băruleţ de pe Bulevardul Mihai Viteazul, s-a dublat. Dacă, în decembrie 2016, a plătit la gunoi 42,19 lei, în ianuarie trebuie să scoată din buzunar 75,60 de lei. Deci, aproape încă o dată pe cât a achitat luna trecută. Şi nu este singurul. Toţi administratorii de societăţi comerciale vulcănene plătesc dublu comparativ cu anul trecut. De la 250 de lei, în cazul lui „Ţugu”, la aproape cinci sute acum. La sala sa de sport, unde, practic, nu adună nicio găleată de gunoi după ce dă cu mătura, Florin Govor plăteşte acum 78 de lei faţă de 36, cât a achitat în ultima lună a anului trecut.
 
Aşadar, după cum
aţi observat, primarul Ile nu s-a sinchisit deloc de sesizarea făcută de consilierul local liberal Dănuţ Anghel. Care l-a atenţionat că gunoiul nu se cântăreşte în momentul în care este preluat de la societăţile comerciale. Dacă, în trecut, se calcula la metrul cub, acum, când se merge pe calculul pe tona de gunoi, preţul s-a dublat, practic. Normal că treaba asta a generat mari nemulţumiri în rândul comercianţilor vulcăneni, iar preţul impus lor de către administraţia publică locală s-ar putea lăsa cu urmări nedorite.
 
Primul demers pe
care oamenii intenţionează să-l facă este acela de a-i trimite o notificare primarului Gheorghe Ile. Dacă Ile nu va avea în vedere recalcularea preţului, atunci administratorii societăţilor comerciale îşi vor rezerva dreptul de a-şi alege singuri operatorul care să le ridice gunoiul. La Petroşani patronii plătesc 5 lei pentru fiecare angajat, dau ei ca exemplu. Ca atare, vor vorbi cu firma care adună gunoiul în municipiul condus de Tibi Iacob-Ridzi, ca să vină să-l ia şi pe al lor. Vor plăti în plus, dacă se impune, pentru drumul suplimentar pe care autospecialele îl vor face, dar măcar ştiu că vor ieşi mai puţin la plată. Acelaşi lucru se va întâmpla dacă se vor hotărî să apeleze la firma care colectează gunoiul în municipiul Lupeni. 
 
Nu există obligaţia
ca ei să accepte ceea ce le se bagă forţat pe gât, cum ar veni vorba, şi, ca atare, este foarte posibil ca, în lunile următoare, în visteria primăriei vulcănene să nu mai apară banii de gunoi plătiţi de către societăţile comerciale din oraş. Este o situaţie, sensibilă, trebuie să recunoaştem, pe care nu ştiu cum o va rezolva primarul Ile. Care, de o vreme încoace, una spune sau promite şi alta face. Personal nu-mi fac speranţe că el va soluţiona notificarea comercianţilor soluţionată în sensul dorit de ei, ci, mai mult ca sigur, i-o va pasa administratorului public local a cărui numire este iminentă. Că doar nu o să-şi facă el dureri de cap cu toate „prostiile” comercianţilor. Care, conform spuselor lui „savante”, nu sunt investitori, deşi, an de an, îi fericesc bugetul local cu taxe şi impozite.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Comentarii articol (10 )

#1 OIU17.02.2017,  06:09:50
Exact, ca la APASERV.
#2 Comerciant17.02.2017,  15:28:46
Asa ceva nu se poate, incredibil domnule ILE. Apreciez ca mai exista cinevs care se lupta pentru noi comerciantii.
#3 17.02.2017,  15:33:35
Ce tare ii acest articol, culmea ii ca sau adus in discutie numai comercianti membrii PNL, imi vine sa plang, saracesc saracii de ei, prea mult 75,6 lei cat plateste Anghel, rusine sa va fie, va plangeti voi, mai trebuie sa se planga Coltescu, Blaga, Polgar si ii aproape tot partidul.
#4 Gh.O18.02.2017,  08:15:35
Stimate domn, cei amintiti in articol sunt comerciantii care au facut cunoscuta chestiunea in cauza. Fiti linistit, si altii, de alta culoare politica, sunt la fel de nemultumiti. Intrebati'i dumneavoastra insiva!
#5 Loredana18.02.2017,  12:43:04
Sa ni se explice măcar cum emit ei decizia de impunere. Nu cântărește nimeni gunoiul. Sunt curioasă ce documente pube Pregoterm la dispoziția Primariei pentru a emite aceste decizii.
#6 Loredana18.02.2017,  12:46:03
Chiar așa OIU. Apaserv ia pielea de pe tine cu apa lor meteorica. In contract e stipulat ca au instalații pentru colectarea ei, dar nu dispun de asa ceva. Dar e monopol ce sa le faci
#7 diana18.02.2017,  17:47:59
Vulcanenii sunt jefuiti pe fata, eu nu fac parte din niciun partdid, dar dublarea pretului la gunoiul pe care il plateam pana acum mi se pare furt cu factura si chitanta.Instanta isi va spune cuvantul pentru ca asa ceva nu merge.
#8 Catalin 19.02.2017,  20:01:42
Asa ne fura și își fac ei case în afara județului ca ei pleacă și noi rămânem cu sărăcia. Și banii de social fura ei cat pot ca nimeni nu ii întreabă cați sunt și cati primesc banii ca și la Pregoterm cu angajații ca ei folosesc din ăștia cu social și le da socialul iar salariul ca figurează ca agăți la număr cine ii împarte. De ce nu intra procurorii și la ei ca împarte Ile banii cu ei de acea.
#9 plangaciosii25.02.2017,  03:45:32
De ce va plangeti?? tariful il stabilesc tot ce i pe care i ati votat asa k ce a ti votat aia primiti. la fel e si la apa primarii din vale voteaza , dak ar vota toti pt ieftinire asa af fi, Deci a ti votat acum platiti. Ar fi bn sa va ia banii direct din pensii si salarii ca sa va invatati minte


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter