16.02.2017,  16:21:36 | 0 comentarii | 453 vizualizari
Duminică, 19 februarie, / Preasfinţitul Episcop Gurie va resfinţi Biserica “Sfânta Treime”
de Corneliu BRAN
În prezenţa Preasfinţitului Episcop Gurie, duminică, 19 februarie, Biserica “Sfânta Treime” din Petroşani va fi resfinţită. Un prilej de mare bucurie pentru toţi credincioşii ortodocşi din Valea Jiului şi Petroşani să fie alături la această sărbătoare.
 
Invitaţie la slujba arhierească de duminică 
De la părintele paroh Iulian Selaje am aflat câteva amănunte legate de evenimentul religios ce va avea loc duminică în Petroşani. Preotul a făcut şi o invitaţie şi a adus mulţumiri celor care l-au sprijinit la lucrările ce au avut loc în ultimii ani la biserica unde slujeşte: „Da, duminică avem binecuvântarea lucrărilor efectuate la biserica noastră. Un alai de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, va începe, undeva spre orele 9:00, slujba arhierească. De aceea şi pe această cale le spun creştinilor care doresc să participe că îi aşteptăm cu drag. De asemenea, pe această cale vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit la aceste lucrări efectuate în ultimii ani, în mod special Primăriei şi Consiliului Local Petroşani, dar şi oamenilor de bine care doresc să rămână anonimi şi care ne-au dat mare ajutor în munca noastră de a sluji cum trebuie acest lăcaş sfânt al Domnului”.
 
Schimbări în bine
În ultimii ani Biserica “Sfânta Treime”, situată chiar în zona centrală a municipiului, a suferit câteva transformări în bine, prin preocuparea neobositului preot paroh, sprijinit şi de consiliul bisericesc şi enoriaşi. Aşa s-a reuşit schimbarea pardoselii, fiind montată marmură. Apoi, o altă mare realizare e faptul că s-a reuşit odată cu această lucrare şi montarea unei instalaţii de încălzire prin pardoseală. Nu în ultimul rând trebuie menţionat şi faptul că în interior s-a completat mobilierul din lemn şi au fost înlocuite piesele ce aveau o oarecare degradare. Alături de alte lucrări de întreţinere şi reparaţii anuale a fost totodată rectificată şi restaurată, pe porţiuni mai mici şi unde s-a simţit nevoia, pictura, inclusiv în câteva mici zone din altar. N-au fost uitate nici scările de la intrare, fiind construită inclusiv o rampă pentru persoanele cu handicap, în timp de uşa de la intrare a fost şi ea schimbată acum câţiva ani.
Tot în ultima perioadă de timp, de câţiva ani, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Petroşani, Sfânta Biserică are o imagine nocturnă deosebită, dată de reflectoarele şi ledurile artizanale montate, alături de Teatrul “I.D. Sîrbu” şi de centrul civic zona aceasta a Petroşaniului căpătând, noaptea, un aspect deosebit. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter