19.02.2017,  19:50:21 | 0 comentarii | 1661 vizualizari
Câteva cuvinte despre / Soarta coşurilor de gunoi
de Gheorghe OLTEANU
Treaba asta cu aruncatul gunoiului unde ţi se năzare pare foarte molipsitoare. Am ajuns la această concluzie într-una din serile trecute, când mă întorceam acasă. 
 
În urmă cu ceva ani,
pe Aleea Crizantemelor din Vulcan au fost montate coşuri de gunoi din tablă. Încă nu apăruseră acelea din material plastic. Erau patru de acest fel, aflate pe partea stângă a aleii, în direcţia de mers spre piaţă. Dintre acestea doar unul mai este acum în viaţă. Cel din dreptul blocului 2 termic.
 
Până să fie rupte
sau distruse, cele trei erau folosite intens de către cei cărora le era lene sau greu să ducă gunoiul la container. Asta, fiindcă, au constatat persoanele în cauză, e mult mai comod ca, în drum spre locul de muncă, să te desparţi de punga plină cu deşeuri menajere, aruncând-o în coşurile de acest fel,  fără să te mai osteneşti să faci paşi până la containerele din capătul de sus al grădiniţei de pe strada Vasile Alecsandri sau la cel de lângă punctul termic 11. Mai demult, am relatat şi treaba asta, pungi cu gunoi aruncat în grabă puteau fi admirate şi la colţul vestic al clădirii Cinematografului „Luceafărul”.
 
În prezent,
doar coşul din tablă din dreptul termicului 2 a mai rămas cu zile. Dar, din câte se pare, şi ăstuia i s-a pus gând rău. Nu-i zi sau seară în care conţinutul să nu-i fie deşertat. Bănuiesc că cei care procedează aşa fac asta fie din plictiseală, fie la mişto, cum ar zice ei, deşi gestul denotă mai mult prostie şi proastă creştere, decât teribilism. Şi nu cred că greşesc, din moment ce şi peste drum, în Parcul Avram Iancu, suratele mai tinere şi din plastic ale bătrânului coş de gunoi de pe Crizantantemelor împărtăşesc foarte des aceeaşi soartă.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter