20.02.2017,  16:23:13 | 0 comentarii | 870 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Colegele şi prietenele la nevoie se cunosc
de Gheorghe OLTEANU
Numai cine nu a trecut prin asemenea momente nu ştie ce înseamnă ca, atunci când eşti la necaz, la boală sau dărâmat de nevoi, să fii căutat de alţii, rude, prieteni sau simple cunoştinţe. Acest sentiment de satisfacţie care i-a arătat că nu a fost uitată l-a trăit, sâmbătă, o vulcăneancă.
 
Domnişoara Adela Petculescu
a fost una dintre membrele de bază ale Organizaţiei de Femei a PSD din Vulcan. Foarte mulţi ani, a îndeplinit şi funcţia de trezorier al organizaţiei pesediste vulcănene. Îmi sunt şi acum vii în memorie imaginile în care ea îi aştepta, la intrarea în sala de şedinţe, pe consilierii PSD, ca să le ia cotizaţia de partid. Pe bune, nu exagerez deloc. Şi nu era nevoie ca Adela să spună ceva. Cum o zăreau aleşii de culoarea roşie se căutau imediat în buzunare, ca să-i achite cotizaţia reprezentând legătura dintre membru şi partid. 
 
De ceva vreme,
nu mai reţin exact, posibil doi sau trei ani, domnişoara Adela Petculescu s-a îmbolnăvit şi a trebuit să renunţe la sarcinile de partid. Nu a mai putut să activeze nici în OFSD, în care era o prezenţă activă. Ba, mai mult, boala agravându-i-se, a fost nevoie ca ea să fie internată la Geoagiu Băi, pentru o mai atentă supraveghere medicală. Aflată aici, sâmbătă, 18 februarie, a avut parte de o mare surpriză care a făcut-o ca, pentru câteva ceasuri bune, să uite şi de boală, şi de dorul de casă care o mistuie. La Geoagiu, unde speră să-şi redobândească sănătatea, a fost vizitată, cu ocazia zilei ei de naştere, de către un grup de doamne din OFSD. Iniţiativa a fost a doamnei Dorina Băncilă, preşedinta acestei organizaţii, iar cadoul şi drumul au fost plătite din banii proprii ai fiecăreia. Cei care au înconjurat-o cu dragoste i-au urat sănătate grabnică şi i-au cântat „La mulţi ani!”. Pe cât de dârză a vrut să se arate, Adelei i-au dat lacrimile în cele din urmă. Mai ales că, alături de urările doamnelor, au fost auzite şi cele rostite cu glasuri de copii de către nepoţii ei.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter