20.02.2017,  16:27:22 | 0 comentarii | 408 vizualizari
A apărut / „Petroşani” – album în 16 pagini full-color
de Corneliu BRAN
După cum susţine chiar Nicolau în prefaţa albumului, acest ultim album „se vrea a fi o frumoasă carte de vizită a municipiului” de la poalele Parângului, „fost important centru minier”, un „municipiu care se îndreaptă spre un alt viitor destinat, în special, turismului”.
 
„Situat într-o depresiune carpatică şi înconjurat de splendide peisaje generate de un relief variat, Petroşani – menţionat documentar la 1788, devenit oraş în 1924 şi declarat municipiu în martie 1968 – este acum un oraş modern, aflat în dezvoltare”, mai menţionează autorul. 
Informaţiile din albumul sunt  în română şi engleză, iar în cele 16 pagini „full-color” sunt înfăţişate zeci de imagini, inedite, cu unele dintre cele mai importante clădiri şi zone din municipiu, mijlocul lui fiind dedicat unor hărţi ce conţin situarea exactă, adresele şi numerele de telefon ale instituţiilor publice reprezentative, ale obiectivelor de vizitat de către turişti şi ale locaţiilor publice de cazare şi masă din zona centrală a Petroşaniului, precum şi din zona turistică Parâng. Tot din Parâng, pe lângă telefoanele şi adresele de internet ale cabanelor şi pensiunilor, mai sunt redate pe hartă, la scară mică, pârtiile de schi şi traseele celor două telescaune. Dintre celelalte secţiuni ale ineditului catalog de promovare a celei mai mari localităţi din Valea Jiului, umplut cu imagini „marca Gigi Nicolau”, mai amintim: „Municipiul Petroşani – imagini reprezentative”, „Universitatea Petroşani”, „Tradiţii”, „Artă/Cultură”, „Peştera Bolii”, „Economii/Acomodare”, „Hoteluri/Pensiuni”, „Trasee montane în Munţii Parâng”.   
„Am vrut demult să fac această lucrare deoarece consider că promovarea zonei noastre şi a localităţilor noastre trebuie făcută pe toate căile. Sunt mândru că sunt petroşenean şi că trăiesc într-o zonă pe care mulţi şi-ar dori s-o aibă, de aceea sper să continui această serie şi cu celelalte localităţi şi puncte turistice, atât de puţin cunoscute din păcate de foarte multă lume din ţară, nu mai vorbesc de cei din străinătate. Oricum una dintre alternativele clare ale viitorului Văii Jiului este turismul şi, de aceea, consider că Parângul, Retezatul, Munţii Şureanu sau Munţii Vâlcan, Cheile Jieţului, Câmpu lui Neag, Valea de Peşti, Peştera Bolii şi salba impresionantă de peşteri şi de lacuri din Retezat sau Parâng  trebuie mai mult şi mai intens promovate, pe toate căile posibile, că, vorba aceea, promovarea inteligentă, în general marketingul profesi­onist înseamnă mama succesului, mai ales în materie de turism şi de tot ceea ce e legat de el. Or, la noi încă mai e mult de lucru la acest aspect. Acest album e o mică picătură într-un ocean mare, un mic pas de început mai ales în ceea ce mă priveşte”, a declarat, pentru ZVJ, Carol Gigi Nicolau.
Şi ca un ultim amănunt, cei interesaţi de acest album îl pot achiziţiona direct de la librăria din complexul „Jiul Shopping Center” la preţul de 25 lei.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter