21.02.2017,  13:24:25 | 0 comentarii | 1617 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Iarna lungă şi bogată în precipitaţii nu face bine nici copiilor
de Alina PIPAN

De la un capăt la celălalt al Văii Jiului auzim mereu aceeaşi problemă semnalată de părinţi. Nu sunt destule parcuri mobilate cu jocuri noi pentru copii. Cele care s-au amenajat recent sunt puţine, şi cea mai mare problemă a lor este numărul mic de jocuri raportat la numărul mare de copii, proasta poziţionare şi dezintegrarea covoarelor elastice, acolo unde ele există, pentru că sunt şi acum parcuri în care nu îţi poţi lăsa copilul, pentru că se poate răni în jocurile rupte şi ruginite.

La Petroşani, în general, locurile de joacă pentru copii au fost modernizate şi întreţinute. Cu toate că două dintre ele sunt cele mai accesate de părinţi cu copii, cel din Parcul Carol Schreter şi cel de lângă teatru, pe raza localităţii sunt multe. Majoritatea sunt poziţionate chiar în parcuri, pe spaţiul verde, în locuri ferite de accesul automobilelor. Acest lucru este fantastic în perioadele cu soare, dar în cele cu precipitaţii abundente devin un impediment în calea distracţiei, pentru că nu se pot accesa din cauza nămolului. De exemplu, această perioadă de sfârşit de iarnă ţine copiii în spaţiile de joacă amenajate în interior, şi departe de parcurile în aer liber, pentru că este pur şi simplu prea mult nămol.

Vinovatul pentru accesul în permanenţă limitat către un tobogan care dă într-o băltoacă nu poate fi arătat cu degetul. Constructorul face cum spune proiectul de investiţie, proiectul este realizat în funcţie de buget, iar bugetul este stabilit în funcţie de necesităţi şi posibilităţi, adică se face câte puţin pentru fiecare loc în parte, dar nu suficient de bine. Aşadar, mai ridicăm ochii în sus, ne uităm după soare.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter