23.02.2017,  19:13:30 | 0 comentarii | 2501 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Fapt nemaiîntâlnit în Primăria şi Consiliul Locale ale municipiului Vulcan: La ceas de noapte au fost şterse toate înscrisurile informatice din dropbox-urile consilierilor locali
de Gheorghe OLTEANU
Un atac cibernetic fără precedent s-a petrecut, în noaptea de marţi, 21, spre miercuri, 22 februarie, în sistemul informatic al tabletelor în care consilierii locali vulcăneni primesc, lunar, sau, după caz, ori de câte ori este nevoie, proiectele de hotărâre care urmează să fie puse în discuţie în şedinţele anunţate în prealabil.
 
Practic, când au accesat
tableta din dotare, consilierii locali au constatat că dropbox-ul era mort. Pentru acces se solicita parola. Or aceasta nu era ştiută de către cei care le întrebuinţează din simplul motiv că ea fusese instalată, înainte de momentul predării către beneficiar, de către inginerul informatician al primăriei. Aşadar, a fost foarte firească întrebarea consilierilor locali vulcăneni de a afla ce s-a petrecut în noaptea aceea. Amănunte despre incident au fost oferite, ieri, la punctual „Diverse” al şedinţei ordinare din luna februarie.
 
Doamna jurist Rodica Peter, secretarul
Municipiului Vulcan, a dezvăluit că atacul informatic s-a desfăşurat de la ora 4 la ora 7. Au fost şterse simultan toate informaţiile stocate în dropbox-uri. „Aşa ceva a putut fi făcut doar de către cineva din primărie”, a fost de părere doamna secretar după ce a aflat concluziile investigaţiei interne făcute în acest sens. „Nu a fost deloc o greşeală, i-a întărit spusele consilierul Emil Andraş (inginer cu multiple cunoştinţe în domeniul informatic). A fost ceva intenţionat!”. 
Desigur, ancheta s-ar putea aprofunda, pentru aflarea identităţii persoanei care a comis infracţiunea, dar, ciudat, conducerea administraţiei locale vulcănene nu a arătat c-ar vrea asta. S-a găsit soluţia ca, de acum încolo, datele de dosar ale şedinţelor să le fie comunicare prin e-mail. De aceea, consilierii locali au fost rugaţi să-şi comunice adresele personale de e-mail. „Datele au fost şterse doar din dropbox-uri, a încercat să-i liniştească doamna Rodica Peter, dar nu şi din baza de date a primăriei!”.
 
Acest ultim argument
nu le-a liniştit deloc temerea consilierilor locali. Au fost voci care au solicitat lămurirea până la capăt a acestei probleme grave. În condiţiile în care investigaţia a fost oprită, cu toate că s-a spus clar că atacul cibernetic a fost efectuat de pe o tabletă dintre cele împărţite consilierilor locali, fiecare dintre cei din sală s-ar putea simţi cu musca pe căciulă. De aceea consilierii locali Angela Stoica, Florin Mârza şi Florin Govor au insistat pentru lămurirea urgentă a situaţiei şi demascarea persoanei vinovate. Mai mult, doamna Angela Stoica bănuieşte că, la mijloc, ar putea fi ceva necurat. Anume că datele au fost şterse, intenţionat, pentru ca, în cazul demarării unor cercetări penale, procurorii să nu poată să ajungă la ele. Dacă unii consilieri locali au fost de acord ca, pe viitor, punctele cu ordinea de zi a şedinţelor să le fie trimise prin e-mail, au fost şi din aceia care au solicitat revenirea la vechiul procedeu. Acela ca documentaţia şedinţelor să ajungă la ei în scris pe file de hârtie A4.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter