26.02.2017,  20:46:18 | 0 comentarii | 1228 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Ile cedează / În faţa nemulţumirilor comercianţilor vulcăneni
de Gheorghe OLTEANU
Demersul reprezentanţilor mediului de afaceri vulcănean în privinţa creşterii aberante şi total nejustificare a preţului pe care societăţile comerciale îl plătesc la gunoi nu a rămas fără rezultate. La fel ca mai marii lui din guvern când cu celebra Ordonanţă 13, şi  Ile a fost nevoit să facă un pas în spate din cauza nemulţumirii generate în rândul administratorilor de societăţi comerciale.
 
În jur
de doisprezece comercianţi au venit, joi dimineaţă, în sala de şedinţe a consiliului local vulcănean. Numărul celor care au semnat în tabelul anexat notificării înaintate primăriei este mult mai mare, cei prezenţi fiind doar o mică parte dintre semnatari. „Ceea ce i-am adus aici a fost Taxa de salubrizare, mare şi aberantă”. Aşa a caracterizat-o domnul care a luat cuvântul şi care, trebuie spus, a avut curajul să-l înfrunte pe Gheorghe Ile. „Dumneavoastră ne daţi în jos, domnule primar!”, l-a acuzat direct respectivul, situaţie reflectată de sumele mari existente pe facturile la gunoi pentru luna ianuarie.
 
„Dumneavoastră nu ştiţi
cum se procedează cu gunoiul”, a contracarat primarul, deşi era clar că noul mod de calcul al preţului pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer a fost făcut pompieristic şi în detrimentul societăţilor comerciale şi chiar al persoanelor fizice.
„Aţi făcut aberaţii, domnule primar!”, a continuat să-l acuze cel care a luat cuvântul în numele comercianţilor, însă Ile a continuat-o cu a lui. „Nu avem ce discuta până nu se face analiza!”. În urma primirii acelei notificări, primarul a dispus desemnarea unei comisii care să ia fiecare societate comercială în parte. Fapt care – mai trebuie spus – arată clar că dublarea sumei plătite la gunoi a fost ticluită în birou şi nicidecum printr-o analiză temeinică. Nu are niciun temei real afirmaţia lui Ile cum că „s-a modificat cantitatea de deşeuri”. Cantitatea de gunoi pe care societăţile comerciale o duc la container este aceeaşi. Nici faptul că, la Lupeni şi Petroşani, se plăteşte mai puţin nu l-a sensibilizat pe Gheorghe Ile. „Nu putem fi toţi la fel!”, a declarat el dictatorial. 
 
Este, totuşi, un
element care ne facem să credem că Ile se simte cu musca pe pălărie. Nu cred că dintr-un acces de generozitate el a încuviinţat ca plata facturii pe ianuarie 2017 să poată să fie amânată. „Până la 31 martie nu se pun penalităţi”, a declarat el. Analizarea datelor anchetei pe teren efectuate de către membrii comisiei amintite va fi făcută într-o şedinţă extraordinară, iar Ile, cum el însuşi le-a precizat nemulţumiţilor, „vă voi comunica rezultatele”. Ceea ce s-a petrecut, joi dimineaţă, înainte de deschiderea şedinţei ordinare, a fost clar un prim succes al mediului de afaceri vulcănean în faţa abuzurilor pe care le comite administraţia publică locală. Nu ştiu, dar cred că a fost vizibil pentru toţi cei de faţă, s-a întâmplat pentru prima dată că administratorii de societăţi comerciale l-au înfruntat pe faţă şi l-au trimis la colţ pe primar. A fost câştigată o luptă, nu şi bătălia. Apoi, nu trebuie uitat, însă, că Ile e un tip deosebit de orgolios şi de vindicativ.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter