28.02.2017,  11:50:36 | 0 comentarii | 414 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Locatarii de pe strada Transilvania din Petroşani / Au mai multă apă pe stradă decât la robinet
de Alina PIPAN
Strada Transilvania din Petroşani este situată în Colonie, zona depoului. Cine a ajuns vreodată în zonă ştie că străzile sunt de pământ toate, de la podul liniei ferate în jos. Aici nu este niciodată bine. Vara este praf de te îneacă, iarna este zăpadă şi gheaţă, iar primăvara şi toamna noroi. 
 
Cu cizmele de cauciuc în plasă
Zilele acestea, când prin buricul târgului toată lumea se bucură de soare şi un asfalt uscat, pe străzile de pământ, cum este şi strada Transilvania, noroiul este până la glezne. Fără cizme de cauciuc n-ai nicio şansă să treci strada. Mai rău este pentru copiii care merg la şcoală, şi care pleacă după ei cu cizmele de gumă, şi la şcoală se schimbă, pentru că nu pot intra cu noroiul acela în clasă.
Ironic este că locatarii străzii au mai multă apă pe drum decât la robinete. Câteva gospodării de pe strada respectivă se aprovizionează cu apă de la o fântână de pe deal, cu butoaiele, pentru că le-au îngheţat conductele în decembrie. Din decembrie nu au pic de apă la robinet. Cu toate că au anunţat la Apa Serv Valea Jiului că se chinuiesc să îşi asigure consumul de apă de zi cu zi, sunt amânaţi pentru rezolvarea problemei.
 
DADPP Petroşani spune că hiba cea mare este procedura de aprobare a bugetului
Daniel Vişan, şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, a explicat că serviciul poate interveni în cazuri extreme cu material, dar o cupă-două. Însă intervenţiile extinse în teren, pe toate străzile de pământ, se vor face abia peste două săptămâni. 
Birocraţia, procedurile de aprobare a bugetului, acestea sunt motivele pentru care încă nu au fost demarate lucrările de primăvara. Bugetul local al Primăriei Petroşani nu este încă votat, pentru că s-a aşteptat aprobarea şi promulgarea bugetului de stat. După ce bugetul de stat a intrat în vigoare, au urmat procedurile de aprobare a bugetelor locale. Acestea nu intră în vigoare de pe o zi pe alta. Trebuie dezbătute public, votate în consiliile locale, iar hotărârea de consiliu local cu votul verificată de prefectură. Când bugetul intră în vigoare se pot face achiziţii pentru material, autospeciale de intervenţii, astfel încât să fie împrăştiat material nu doar pe strada Transilvania, ci pe toate străzile cu probleme din Petroşani. 
Pe scurt, până avem buget, stăm la mâna soarelui să usuce străzile şi să dezgheţe conductele. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter