28.02.2017,  12:43:06 | 0 comentarii | 429 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La gospodăriile de pe strada Stadionului / N-ar strica un container pentru gunoi
de Alina PIPAN

Domnul Gălăţan, pensionar cu vechime, stă pe strada Stadionului din Petroşani. Ieri, 28 februarie, a fost la Taxe şi Impozite să plătească impozitul pe casă. Impozitul nu l-a putut plăti pentru că nu plătise gunoiul pentru tot anul 2016. Ştia că are restanţă la plata gunoiului, nu l-a plătit intenţionat, ca formă de protest, pentru că nu are container în zona în care locuieşte. Pe strada Stadionului stă la numărul 15. Niciunde în colonia aceea de case nu este container. Acesta a fost plasat la depozitul fostului şantier de la Drumuri şi Poduri. Ei, până la locul cu pricina este un pic de mers, iar dacă te dor oasele, te-a lăsat şi vederea, cum se întâmplă în cazul domnului Gălăţan, parcă nu este tocmai uşor.

„Eu nu am vrut să plătesc gunoiul anul trecut pentru că nu este container la noi pe stradă. Ca să duc gunoiul trebuie să mă duc până la fostul şantier de la Drumuri şi Poduri. Acolo este container, dar acum este de fapt un maldăr de gunoi. Nu au mai ridicat gunoiul de trei luni. Oamenii din Dâlja nu plătesc gunoi, nu au nici containere, şi atunci strâng gunoiul şi îl aduc acolo, la şantier. Eu le-am mai spus celor care vin să ridice gunoiul şi anul trecut că trebuie pus un container şi la noi, să amenajeze aşa cum au făcut la blocuri. Dar nu m-au ascultat. Am fost la Impozite, le-am spus femeilor de-acolo, am venit la dumneavoastră, şi acum mă duc şi la primărie, să le spun şi lor care-i problema mea, că acum un an când am fost să le zic văd că nu m-au băgat în seamă”, spune pensionarul.

Situaţia depunerii şi ridicării gunoaielor este din ce în ce mai încâlcită. Acum de acest serviciu se ocupă Primăria Petroşani, dar el va fi administrat de o firmă privată o dată ce se vor încheia procedurile Sistemului Integrat de Gestionare a Deşeurilor. Atunci fiecare gospodărie va trebui dotată cu containerele proprii pentru deşeuri pe diferite fracţii. Însă până atunci mai este mult şi bine.

Daniel Vişan, şeful DAPPD Petroşani, care se ocupă şi cu acest serviciu, spune că amenajarea unei platforme în zona caselor pe strada Stadionului este problematică pentru că străduţele sunt înguste şi nu intră maşina de colectare a deşeurilor pe-acolo, dar că va mai analiza situaţia şi va vedea ce este de făcut. Primăria Petroşani achiziţionează periodic containere de depozitare universale şi le înlocuieşte pe cele vechi acolo unde este nevoie, ori instalează în locuri noi, unde se solicită acest lucru. Noile containere sunt mai uşor de manevrat, dar şi de deplasat pentru că sunt pe roţi. Ar putea fi deplasate manual până la strada principală pentru a fi ridicate, dacă se realizează un punct de colectare provizoriu. Dar dacă pe lângă acel punct de depozitare se vor arunca deşeuri necontrolat, cel mai mult vor avea de suferit tot locatarii străzii. Soluţia containerelor individuale este cea mai eficientă, dar când va fi aplicată depinde de iscusinţa conducătorilor de la judeţ. Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter