28.02.2017,  18:36:05 | 0 comentarii | 3715 vizualizari
Proiect / Vreau să fiu EU!
de Mihaela PETROŞAN
În perioada februarie-iulie 2017, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Hunedoara implementează, proiectul local „Vreau să fiu EU!”. Proiectul se adresează elevilor din clasele a IX-a şi va fi implementat în toate liceele din municipiul Hunedoara.  
         
Astfel, cele 8 clase a IX-a care vor participa la activităţile din cadrul proiectului au fost selectate în urma unei evaluări realizate anterior, fiind alese clasele cu cele mai puţine cunoştinţe despre consecinţele consumului de droguri şi clasele care sunt cele mai expuse anturajelor de consumatori sau care au arătat mai multă curiozitate în a experimenta drogurile. 
Proiectul „Vreau să fiu EU!” are ca scop dezvoltarea de abilităţi şi competenţe sociale prin activităţi participative de tip educaţional, astfel încât adolescentul să poată înfrunta situaţiile de risc faţă de consumul de droguri (noi substanţe psihoactive - NSP şi canabis) cu care se poate întâlni. Proiectul vizează creşterea influenţei factorilor de protecţie şi scăderea influenţei factorilor de risc cu privire la consumul de droguri (NSP şi canabis). 
Factorii de protecţie relevanţi în adolescenţă, ca îmbunătăţirea stimei de sine şi dezvoltarea afirmării de sine sunt şi factori protectori ai influenţei anturajului în consumul de droguri (NSP şi canabis).
În cadrul proiectului se vor desfăşura activităţi care vor cuprinde: creşterea gradului de informare cu privire la riscurile şi efectele consumului de droguri (NSP şi canabis), informare şi educare cu privire la afirmarea de sine ca factor de protecţie în prevenirea consumului de droguri, dezvoltarea abilităţilor sociale de comunicare asertivă pentru a face faţă presiunii grupului şi a comunica mai eficient, dezvoltarea abilităţilor de relaţionare şi de colaborare, îmbunătăţirea şi dezvoltarea abilităţilor de exprimare şi ges­tionare a emoţiilor în scopul prevenirii situaţiilor conflictuale în relaţiile interpersonale, implicarea în activităţi alternative consumului de droguri.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter