28.02.2017,  18:40:41 | 1 comentariu | 1377 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / O nouă mostră de lucru făcut de mântuială
de Gheorghe OLTEANU
Trei scări sunt amplasate pe dealul din partea sudică a Bulevardului Mihai Viteazul din Vulcan. Toate trei „reabilitate” în perioada în care această arteră principală de circulaţie rutieră vulcăneană a ajuns să mai fie bulevard doar cu numele.
 
Prima scară este
cea care, de peste drum cu blocul 3C1, cel la parterul căruia se află şi cinematograful, dă, din bulevard, în strada Vasile Alecsandri. Următoarea scară, mergând spre „Unic”, este aceea din dreptul blocurilor 43 şi 44. A treia este cea din aproprierea blocului 45. Lângă restaurantul „Ţugu”, mai exact. Despre prima, cea care te duce pe Vasile Alecsandri, am vorbit zilele trecute. Plăcile de pe ea se desprind într-o veselie, fără să-i pese cuiva. Scara a doua, cea din mijloc, stă mai bine. Nu printr-o minune, ci fiindcă a fost construită după finalizarea lucrărilor la bulevard.
 
Acum ar apărea ca fiind ciudat,
dar, cine ştie îşi aminteşte, scara asta, deşi exista înainte de „reabilitare”, nu a mai fost prinsă în proiectul constructorului. Un răspuns cât de cât logic nu le-a putut fi oferit locatarilor din blocurile de la capătul de sus al scării. Proiectantul o omisese. Faptul a atras nemulţumirea oamenilor, îndeosebi a bolnavilor şi a celor în vârstă, obligaţi să facă un ocol considerabil, ca să ajungă la scările lor de bloc. Ştiţi ce li s-a sugerat atunci? Să pună bani mână de la mână şi să-şi facă ei o scară! Noroc, însă, cu prezenţa în consiliul local a unei doamne care îşi are biroul de contabilitate în zonă. Ea nu s-a lăsat până când nu l-a înduplecat pe Ile de necesitatea reconstruirii scării ăleia.
 
Şi cu asta ajung,
în fine, la lucrul de mântuială pomenit în titlu. Uitaţi-vă cum arată treptele ultimei scări, cea dinspre „Ţugu”, şi-mi veţi da dreptate că vorbele sunt de prisos. Plăcile de pe jos se desprind una după alta. Atât materialele folosite, cât şi construcţia în sine au costat bani grei. Cine şi-a permis o asemenea recepţie superficială şi a plătit o lucrare care s-a degradat după nici patru-cinci ani? O întrebare de prisos, fiindcă nu cred că cineva din administraţia publică locală vulcăneană se va sinchisi să-i răspundă! 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 vulcanean01.03.2017,  06:19:26
pai da.....la Vulcan lucrarile de constructii se fac fara ciment :))) asa-s si parcarile de pe traian, amenajate cica si platite unde nici nu mai exista urma de ciment


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter