28.02.2017,  18:46:03 | 0 comentarii | 1773 vizualizari
Adrian Jurca, preşedintele Sindicatului „Noroc Bun”: „Am sesizat DNA că la CEH este o grupare care doreşte falimentarea societăţii”
de Marian BOBOC
Minele nu pot intra în insolvenţă
- Tribunalul Hunedoara a motivat Sentinţa 8/F/CC/2017 din dosarul 5277/97/2016, prin care CEH cerea deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii. Cum comentaţi motivarea? 
- Se dovedeşte încă o dată că cei care administrează CEH nu au citit niciodată Legea Minelor. După Curtea de Apel Alba Iulia, iată că şi Tribunalul Hunedoara scrie negru pe alb că minele nu pot intra în insolvenţă (în insolvenţă se ridică licenţa de exploatare, practic, minele îşi încetează activitatea). Din motive economice, activitatea minelor încetează în condiţiile prevăzute de Legea Minelor - conform Planului de Încetare a Activităţii, cu programe de conversie a forţei de muncă şi plăţi compensatorii. Acest plan este aprobat pentru minele din Valea Jiului până în anul 2024. 
 
Grupare pentru acapararea activelor 
- Atunci, dacă toate acestea trebuiau ştiute de administraţia CEH, de ce se insistă cu insolvenţa? 
- Este clar că avem de a face cu o grupare care, pentru acapararea activelor, doreşte falimentarea societăţii şi aruncarea oamenilor în şomaj. Din această grupare fac parte, şi îmi asum asta: Jujan, Melczer, Nica, dar şi oameni de afaceri din Valea Jiului.
Am sesizat DNA că la CEH este o grupare care doreşte falimentarea societăţii. Practic, administraţia CEH a făcut plăţi preferenţiale de peste 1.500 miliarde, a creat o stare de panică în rândul furnizorilor şi a pus în iarna din acest an în pericol Sistemul Energetic Naţional. Voi depune la DNA la dosarul în cauză noi dovezi în acest sens. 
 
ALDE şi CEH
- Ce părere aveţi despre faptul că ALDE îşi asumă actuala conducere a CEH (Melczer şi Nica)?
- Nu ştiu dacă ALDE sau doar Moloţ. Este clar vorba de trafic de influenţă făcut de Moloţ. Povestea că se afla la Auchan Deva împreună cu ginerele să cumpere pâine şi, din întâmplare, s-a întâlnit cu Melczer, iar imediat după acesta i-a angajat prietenul Laza ca director comercial la CEH, prieten al lui Moloţ, a cărui soţie este sau a fost avocata lui Moloţ, arată clar traficul de influenţă. 
 
Minerii - minţiţi de Sindicatul „Muntele”
- Ce trebuie să înţeleagă minerii din această motivare ? 
- Că au fost minţiţi de liderii lor de la Sindicatul „Muntele” de peste un an de zile cu tot ce înseamnă insolvenţa şi drepturile lor. Noi, Sindicatul Noroc Bun, am fost singurii care în instanţă am demonstrat adevărul. Practic, prin acţiunile noastre, ale Sindicatului „Noroc Bun”, obligăm Guvernul României să se implice, şi astfel să găsească o formulă de a ajuta financiar mineritul. Îmi pare rău că inginerii minieri din cadrul CEH nu au citit Legea Minelor şi s-au lăsat conduşi de lideri de sindicat fără pregătire şi corupţi. 
Interviu realizat de Marian BOBOC

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter