01.03.2017,  12:43:18 | 0 comentarii | 701 vizualizari
Pentru anul şcolar viitor, / 875 locuri disponibile în Valea Jiului – la clasa „0”
de Alina PIPAN
Ieri, 1 martie, au fost prezenţi în Valea Jiului patru reprezentaţi ai Inspectoratului Şcolar Hunedoara, inclusiv inspectorul general Maria Ştefănie, care au susţinut o conferinţă de presă pe teme şcolare.
 
Ştefănie a fost însoţită de Lavinia Ilina, inspector adjunct ISJ, Marta Mate şi Claudia Păun, inspectori şcolari. Tema principală a fost înscrierea în sistemul şcolar primar, dar au fost discutate şi alte subiecte: învăţământul profesional, învăţământul dual, transportul, necesarul de cadre didactice etc. 
În data de 27 februarie a demarat prima etapă a înscrierii copiilor în învăţământul primar. Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00-18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00-13:00 (sâmbătă). În Valea Jiului, inclusiv Băniţa, Inspectoratul Şcolar are disponibile 875 de locuri. În primele două zile s-au depus 174 cereri de înscriere, iar în judeţ 306. 
În zilele de 22 și 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24-30 martie. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 6 aprilie. 
După data de 22 februarie până în data de 14 martie se va realiza evaluarea psiho-somatică obligatorie doar pentru copiii care solicită înscrierea în clasa 0 şi împlinesc vârsta de 6 ani după 31 august 2017. Evaluarea, a menţionat Claudia Păun, este o procedură deloc complicată, care este menită să stabilească dacă copilul poate face faţă cerinţelor de programă a şcolii pregătitoare din punct de vedere afectiv, al vocabularului, cunoştinţelor, aptitudinilor motrice etc. Majoritatea copiilor trec aceste teste fără probleme. Cei care sunt prea micuţi pentru pregătitoare sunt direcţionaţi către grupa mare de grădiniţă. De exemplu, în 22 februarie, din 137 de copii testaţi psiho-somatic, 134 s-a stabilit că sunt pregătiţi pentru clasa pregătitoare. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter