01.03.2017,  16:34:42 | 1 comentariu | 2273 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Locuitorii de pe strada Valea Arsului şi-au pierdut răbdarea
de Gheorghe OLTEANU
De mai bine de o săptămână, susţin locuitorii ei, strada Valea Arsului din Vulcan este supusă asediului unui autovehicul de mare capacitate. Transportul sterilului spre punctul de depozitare de la Puţul X a fost  după lunile de iarnă, când maşinilor le-a fost imposibil să urce porţiunea de drum în pantă care se face imediat după punctul în care, din stradă, se face drumul care duce la poarta doi a E.M. Vulcan.
 
Transportul tehnologic al
sterilului spre Puţul X s-a efectuat până acum, în general, cu autobabasculante de 16 tone. De circa o săptămână, în locul lor a apărut una de 40 de tone. Maşina face, uneori, două-trei ture pe zi, iar locuitorii privesc neputincioşi cum drumul, şi aşa plin de gropi, se adânceşte şi mai mult, iar malurile lui se rup. În plus, din cauză că autovehiculul se încadrează greu pe carosabilul îngust, oamenilor li se distrug gardurile şi proprietăţile. Doamna Alina Anamaria Cîrstoiu, care, la numărul 9, are aici o casă moştenită de la părinţi, i-a cerut socoteală conducerii minei. „Nu avem ce face, spune doamna Alina Cârstoiu, că i s-a răspuns. Dacă nu se duce sterilul se închide mina!”. Punct de vedere cu care reclamanta nu a fost de acord. “Fiindcă, a argumentat dumneaeai, cum de nu s-a închis în lunile de iarnă, când nu s-a putut ajunge cu maşinile la Puţul X?”. 
 
Luni, doamna Anamaria
Cîrstoiu şi vecinii ei au depus sesizări scrise la Primăria municipiului Vulcan, la CEH şi la Agenţia Judeţeană de Mediu Deva. Dacă nu se va lua nicio măsură, atrage atenţia aceeaşi doamnă, ea însăşi va face plângere penală la Procuratură, pentru că ei şi celorlalţi locuitorii ai străzii Valea Arsului le sunt distruse proprietăţile. Apoi, fiindcă e prea mult pentru cât suportă drumul acesta şi locuitorii săi, doamna fost consilier local avertizează că va suna la „112” şi va cere sprijinul poliţiei. Asta, pentru că, la intrarea pe Valea Arsului, există un indicator rutier care interzice accesul autovehiculelor mai mari de 16 tone. Or, după cum arată realitatea de pe teren, nu se ţine seama de el.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 dAsteptu'02.03.2017,  08:14:06
peste iarna si-au transportat sterilul cu vagoanele pe calea ferata la preparatia Coroiesti


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter