01.03.2017,  16:47:26 | 0 comentarii | 376 vizualizari
Primarul Vasile Jurca în acţiune / Plăţi online şi la Petrila
de Corneliu BRAN
Începând din martie, conform proiectului de hotărâre aprobat de consiliul local la şedinţa ordinară de luna trecută, oraşul Petrila va fi înregistrat în Sistemul Naţional Electronic de Plăţi online cu cardul a impozitelor şi taxelor datorate bugetului local.
 
Pentru aceasta oraşul, prin administraţia locală, suportă comisionul la nivelul maxim de 2% din valoarea tranzacţiei, dar „nu mai mult de 30 lei, perceput de furnizorul de servicii de acceptare de plăţi electronice, în cadrul Sistemului Naţional Electronic de Plată online cu cardul”, după cum se arată la articolul 2 al proiectului aprobat.
La articolul 3 se mai precizează că „instituţia publică locală va selecta furnizorul de servicii de acceptare de plăţi electronice în condiţiile legii”.
„Există tot mai multe solicitări ale cetăţenilor noştri care ne cer să aibă posibilitatea să-şi efectueze plăţile la impozitele şi taxele locale. La fel ne cer şi mulţi dintre cei care sunt plecaţi în străinătate pe o perioadă mai mare de timp, care doresc să-şi achite dările locale dar până acum nu aveau această posibilitate prin card. Acest proiect aprobat reprezintă primul pas în procedura de implementare a mecanismului de plată online a impozitelor şi taxelor. Încet, dar sigur, şi această chestiune va fi rezolvată în viitorul apropiat”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter