02.03.2017,  19:43:30 | 0 comentarii | 959 vizualizari
Deşi scutite până anul trecut / Persoanele cu dizabilităţi din Vulcan sunt obligate să plătească gunoiul menajer
de Gheorghe OLTEANU
Comercianţii vulcăneni aşteaptă comisia amintită de primarul Ile, mai abitir decât sărbătorile de Paşte, când le cresc vizibil vânzările. Deşi au trecut câteva zile bune de la şedinţa de consiliu local, când li s-a promis recalcularea justă a preţului plătit la gunoi, membrii comisiei nu au fost încă văzuţi în porţiunea pieţei în care se vând produse industriale.
 
Am aflat asta
de la o doamnă pe care, în 23 februarie, am zărit-o în grupul comercianţilor veniţi la şedinţa de consiliu local. De fapt, aşa cum se bănuieşte, nimic nu se va schimba. Timp de patru luni, până când îşi va intra în pâine noul operator care va colecta deşeurile menajere în Vulcan, comercianţii ar urma să fie duşi cu zăhărelul şi, până la urmă, obligaţi să plătească sumele aberante care le vin pe factură. Acesta ar fi scenariul închipuit de unii şi, să recunoaştem, nu ar fi de mirare dacă exact aşa va fi.
 
Introducerea aceasta  
am făcut-o, fiindcă ţine tot de gunoi. Iniţial, ceea ce voiam să scriu se referă la faptul că, din acest an, la Vulcan şi persoanele cu dizabilităţi sunt obligate să plătească gunoiul menajer. Măsură care i-a uimit pe vulcănenii care, până acum, ştiau că persoanele în cauză sunt scutite de taxa aceasta. Doamna Frusina Predoşanu a solicitat explicaţii în acest sens, joi, 23 februarie, chiar în plenul consiliului local. Numai că primarul Gheorghe Ile, căruia îi fusese adresată întrebarea, a expediat-o rapid cu un „vă vom informa!”.
 
Ulterior, după
ce doamna a părăsit sala, am auzit explicaţii de genul cum că numărul persoanelor cu dizabilităţi este şi aşa destul de mare, iar persoanele care le îngrijesc ar dispune, dat fiind cuantumul salariului pe care îl primesc, de banii necesari achitării taxei de gunoi. Apoi, a venit întrebarea retorică: oare cum s-ar putea reveni la măsura prin care persoanele cu dizabilităţi ar putea fi scutite? Cum oare, decât printr-o hotărâre de consiliu local, a venit răspunsul unui consilier local aflat ceva mai departe de masa prezidiului. A ajuns el, oare, până la urechile celui care trebuia să-l audă?


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter