03.03.2017,  09:55:02 | 0 comentarii | 567 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Publicitatea ZVJ a fost cea care a vândut cel mai bine şi copiilor din clasa I, veniţi în vizită la redacţie
de Alina PIPAN

21 de copii de la Şcoala Nr. 6 din Petroşani, „înrolaţi” în clasa I, au mărşăluit astăzi prin birourile redacţiei Ziarului Văii Jiului, în cadrul activităţilor din Săptămâna Altfel. 

Când ţi se anunţă vizita unor copii la redacţie, te gândeşti ce îi poate impresiona la birourile unei redacţii modeste a unui cotidian local? Până la urmă, tot ce pot vedea copiii sunt o serie de birouri, calculatoare şi imprimante. Dar am reuşit să scoatem câteva rânduri de  „Aaaaa!”, ceea ce ne-a încântat, şi ne-a gâdilat un pic orgoliul.

Vizita a început în biroul directorului Cătălin Docea, plecat cu treburi la Timişoara. Cu toate că este căptuşit de imprimante color, mostre de materiale publicitare, chiar o imprimantă 3D pentru produse ceramice, asta nu prea i-a dat peste cap, pentru că nu  au putut vedea cum se folosesc. Au aflat, totuşi, că din 4 culori de bază o imprimantă poate scoate toate culorile la care se pot gândi.

Primul „Aaaa!” sănătos a fost atunci când am deschis uşa redactorului şef, Marian Boboc, al cărui birou este capitonat cu cărţi, aranjate într-o bibliotecă impresionantă. Ce putem spune decât că scorul este 1-0 pentru cărţi, versus imprimante. Nici redactorul şef nu era la birou, pentru că pregătea lansarea ultimei cărţi. Dar în biroul redacţional lucrurile s-au schimbat  radical.

În biroul redactorilor şi tehnoredactorilor elevii au învăţat cum ajunge un articol pe site, cum se formează o pagină de ziar, cum se adaugă imagini într-o pagină,  cum se face o  corectură, şi ce înseamnă un PDF. Aici nu s-a eliberat niciun „Aaaaa!”, dar atât de mulţi ochişori mari la un loc nu mi-a fost dat să văd de la ultima piesă de teatru.

Când a venit vorba despre machetarea pentru materialele publicitare, unde orice lucru banal se poate transforma într-un produs publicitar, interesul a fost maxim. Au văzut că o floare desenată cu mâna pe o foaie albă, introdusă cu ajutorul scannerului în programul din calculator, se poate transforma într-o mie de  feluri. Au văzut cum se poate transforma cu totul fotografia unui copil, care dintr-un bruneţel simpatic, a ajuns un personaj cu păr verde, ochelari, şi semnul lui Harry Potter pe frunte.

La final fiecare elev a primit din partea noastră câte un breloc personalizat, cu menţiunea reporter pentru o zi, dar şi un ziar pentru părinţi. Vă mai aşteptăm pe la noi!Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter