05.03.2017,  18:40:11 | 0 comentarii | 1650 vizualizari
Vulcan / A intrat frica în ei
de Gheorghe OLTEANU
În ultima vreme, Colonia de Jos a Vulcanului atrage ca un magnet trei maşini pe care nimeni nu şi le-ar vrea vreodată în faţa casei: Pompierii, Salvarea şi Poliţia. Vineri seara, acestea au fost din nou văzute, coborând cu girofarele pornite, în cartierul nordic al localităţii.
 
De când cu focul izbucnit
la o casă de pe strada Gheorghe Bariţiu, locuitorii din colonie se sperie de la orice. Vineri, 3 martie, o femeie de pe strada Libertăţii mai, mai c-a intrat în şoc văzând cum, pe stâlpul dintre casa ei şi cea a vecinilor, ies scântei din cablurile electrice. Speriată, ca nu cumva să se petreacă vreo nenorocire, a sunat imediat la „112”. În foarte scurt timp, la faţa locului s-a înfiinţat o autospecială a pompierilor, urmată de cea a SMURD-ului şi de Logan-ul inscripţionat „Poliţia”. Fiind vorba de stâlpi şi cabluri electrice, au venit, fireşte, şi electricienii de la Enel.
 
Din fericire,
nu a fost nevoie de cine ştie ce intervenţie din partea celor chemaţi să stingă şi să lichideze incendiile. Mai greu a fost de potolit frica intrată în locatarii caselor din preajmă. Cei de la Enel au purces la depistarea cauzelor care au dus la înroşirea cablului electric. Se poate să fi fost vorba de o suprasarcină sau de un scurt-circuit. Bine e că nu au avut de lucru paramedicii de la SMURD, iar poliţiştii doar şi-au luat notiţele necesare redactării raportului de caz. În rest, aşa cum e în asemenea împrejurări, lume care se adună, comentează şi, apoi, răsuflă uşurată. Bine că n-a fost mai rău! 
 
Nu pot să pun punct
fără să spun câteva cuvinte despre solidaritatea umană continuă pe care a simţit-o, la necaz, Daniel Ciucur. Cel a cărui casă a fost atinsă de foc în urmă cu vreo paisprezece zile. Am vorbit despre ajutorul vecinilor care, după ce au pus mână de la mână, i-au cumpărat aparatură electrocasnică nouă. De la SC Comexim „R” a domnului Emil Părău, Daniel a primit lemn trainic cu care să-l înlocuiască pe cel de la acoperiş, făcut scrum. Colegii lui de muncă de la Spitalul Municipal Vulcan, instituţie la care el lucrează ca portar, au adunat o sumă considerabilă de bani cu care el să poată să continue să-şi repare încăperile distruse de incendiu.
„Le mulţumesc din suflet, nu mă aşteptam la aşa ceva, şi le rămân pe veci recunoscător”, a rostit, vizibil marcat, Daniel Ciucur, care, zilele acestea, a trebuit să meargă din nou la Cluj cu soţia sa grav bolnavă.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter